LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Rikthimi i basteve "online"/ Përcaktohen kriteret e licencimit

5 Prill 2023, 12:19, Aktualitet CNA
Poll

Rikthimi i basteve "online"/ Përcaktohen kriteret e licencimit

Qeveria ka bërë gati projektligjin për rikthimin e basteve sportive "online", i cili është hedhur për konsultim publik.

Sipas relacionit që shoqëroi projektligjin, bastet sportive do të operojnë vetëm në formën "online", duke përjashtuar praninë e pikave fizike të basteve.

Qëllimi i parë i kësaj nisme është formalizimi i tregut të lojërave të fatit për këtë kategori loje, duke licencuar subjekte, të cilat kanë eksperiencë në ushtrimin e aktivitetit të basteve sportive.

Qëllimi i dytë i rikthimit të basteve "online" lidhet me garantimin e të ardhurave të mbledhura nga aktiviteti i basteve sportive "online" në mbështetjen direkte në fushën e sportit, kulturës, inovacionit dhe teknologjisë.

Në projektligj thuhet se kompanitë që do të licencohen do të jenë të detyruara të lënë si garanci rreth 1.5 milionë euro, një fond prej 120 000 000 (njëqin e njëzet milionë) lekësh për mbrojtjen dhe garancinë ndaj lojtarëve (në vitin e dytë bëhet jo më pak se 5% e xhiros) dhe një fond prej 50 000 000 lekësh për të garantuar shlyerjen e detyrimeve periodike ndaj AMLF-së, organit tatimor, etj., dhe organeve të tjera të shtetit.

Organizatorët e kategorisë “Baste sportive online” derdhin në llogari të Fondit të Posaçëm masën 15 % të të ardhurave bruto nga loja.

Ndër të tjera ligji i ri ndalon publicitetin e lojërave të fatit në median e shkruar dhe atë audiovizive./CNA.al

 

Lajmet e fundit nga