LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Mbyllet procesi i aplikimit për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese/ Dy kandidatet për vendin vakant

1 Dhjetor 2022, 16:53, Aktualitet CNA
Mbyllet procesi i aplikimit për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese/
Foto ilustruese

Gjykata e Lartë ka njoftuar mbylljen e procedurës së aplikimit për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese. Zëvendëskryetari i Gjykatës së Lartë, bazuar në nenin 125, pika 1 të Kushtetutës si dhe nenin7/ç të ligjit nr. 8577, datë 10.02.2000, “ Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar, në datë 28.10.2022 ka bërë shpalljen publike për plotësimin e vakancës në Gjykatën Kushtetuese, si rezultat i mbarimit të mandatit të znj. Vitore Tusha.

Pas përfundimit të afatit 30 ditor për pranimin e kërkesave, pranë Gjykatës së Lartë, nuk u paraqitën kërkesa të reja nga kandidatë, për plotësimin e kësaj vakance.

Ndërkohë kandidatët që kanë paraqitur interes më herët për këtë vend vakant, pas shpalljes së vakancës më datë 31.01.2022, vazhdojnë të jenë:

1. Z. Elsa Miha

2. Z. Holta Zaçaj; të cilat kanë rikonfirmuar se i qëndrojnë interesit të tyre për të vijuar kandidimin për vendin vakant, organ emërtese i të cilit është Gjykata e Lartë.

Dokumentacioni i paraqitur prej kandidateve, ndodhet pranë Këshillit të Emërimeve në Drejtësi për vlerësimin e kushteve ligjore dhe kritereve të emërimit të gjyqtarëve në Gjykatën Kushtetuese./ CNA.al

Lajmet e fundit nga