LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Si të dërgoni një DM në Twitter duke përdorur celularin ose faqen e internetit

22 Maj 2022, 13:02, Tech CNA
Si të dërgoni një DM në Twitter duke përdorur celularin
Foto ilustruese

Një mesazh direkt, i quajtur zakonisht DM, është një mesazh privat (ndonëse i pakriptuar) që mund të shkëmbeni me një ose më shumë njerëz duke përdorur faqen e internetit të Twitter ose aplikacionin celular. Është një mënyrë gjysmë private për të komunikuar që ju lejon të bisedoni me dikë pa e transmetuar mesazhin te të gjithë në Twitter.

Sidoqoftë, Twitter nuk lejon askënd t’i dërgojë DM askujt. Për t’i dërguar një mesazh të drejtpërdrejtë dikujt, ai përdorues i Twitter-it duhet të jetë duke ndjekur tashmë llogarinë tuaj, ose duhet të ketë aktivizuar opsionin në cilësimet e Twitter për të marrë DM nga përdoruesit që nuk i ndjekin (bizneset zakonisht e mundësojnë këtë opsion). Përveç kësaj, nëse keni bllokuar një përdorues , ose ai person ju ka bllokuar , nuk mund të dërgoni DM derisa të hiqen blloqet.

Si të dërgoni DM në Twitter duke përdorur celularin

1-Nisni aplikacionin Twitter dhe më pas prekni ikonën Mesazhe në formë zarfi në fund të faqes.

2-Në këndin e poshtëm djathtas, prekni ikonën New Message .

3-Në fushën Për: shkruani emrin e personit që dëshironi t’i dërgoni mesazh. Kur emri shfaqet në rezultatet e kërkimit, trokitni lehtë mbi të. Nëse dëshironi të dërgoni një mesazh në grup, prekni sërish në fushën Për: dhe vazhdoni të shtoni emra të rinj.

4-Shkruani mesazhin në fushën “Start a message” në fund të faqes.

5-Nëse dëshironi të shtoni një imazh në mesazh, trokitni lehtë mbi ikonat në të majtë të fushës së mesazhit për të shtuar një foto ose “GIF”.

6-Kur të keni mbaruar, trokitni lehtë mbi ikonën “Shigjeta” për të dërguar mesazhin.

Si të dërgoni DM në Twitter duke përdorur faqen e internetit

1-Hapni Twitter në një shfletues ueb.

2-Klikoni ikonën “Messages” në panelin e lundrimit në anën e majtë të faqes së internetit.

3-Klikoni “Mesazh i ri” .

4-Në fushën “Search people” , shkruani emrin e personit që dëshironi t’i dërgoni mesazh. Kur emri të shfaqet në rezultatet e kërkimit, klikoni mbi të. Nëse dëshironi të dërgoni një mesazh në grup, klikoni përsëri në fushën “Kërko” për njerëzit dhe vazhdoni të shtoni emra të rinj.

5-Kur të keni shtuar të gjithë marrësit, klikoni “Tjetër” .

6-Në fund të faqes, shkruani mesazhin në fushën “Start a new message’ .

7-Nëse dëshironi të shtoni një imazh në mesazh, trokitni lehtë mbi ikonat në të majtë të fushës së mesazhit për të shtuar një foto ose “GIF’.

8-Kur të keni mbaruar, trokitni lehtë mbi ikonën Shigjeta për të dërguar mesazhin./ CNA.al

Lajmet e fundit nga