LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Policia e Shtetit përfshihet në skandal/ Detajet që ngrenë dyshimet e forta

23 Korrik 2021, 11:22, Aktualitet CNA
Policia e Shtetit përfshihet në skandal/ Detajet që ngrenë

Mediat dje raportuan një skandal në lidhje me garën e zhvilluar nga Policia e Shtetit për numrat telefonik që përdor ky institucion dhe struktura e saj.

Pra, për numrat që mbajnë policët. Është numri i famshëm 06941?, që prej shumë vitesh ka qënë në përdorim të tyre.

Në fakt nga dita e parë, kur këta numra janë marrë në përdorim nga policia, dhe deri më sot kanë ndryshuar shumë ligje, kanë ndryshuar shumë faktorë të tjerë.

Së pari, ajo që ka ndryshuar është mbartja e numrit. Pra, portabiliteti i tij, i cili është bërë me ligj, por edhe në marrëveshje mes kompanive celulare, kur ti zgjedh të shkosh nga një kompani tek tjetra, në jo më pak se gjashtë muaj, pasi do zgjedhësh ofertat më të mira. Kjo është një garë e hapur, tregu i lirë. Ndërsa me Policinë e Shtetit nuk ndodh kështu.

Policia e Shtetit merr 15 mijë numra, nuk e njeh këtë ligj dhe thotë unë do bëj një garë. Do ta heq nga kompania që ofron aktualisht shërbimin dhe do ta çoj në një kompani tjetër.

Në fakt tek gara ka mjaft dyshime.

Pse ka dyshime?

Sepse ka ndërhyrje nga eksponentë të lartë të politikës, të lidhur me njërën apo me tjetrën palë. Njerëz të cilët kanë pushtet. Nuk janë ministra, por influencojnë tek ministrat. Kanë autoritet dhe ndërhyjnë deri tek zyrtarët e lartë të Policisë së Shtetit, duke bërë që gara të prishet.

Pretendohet për një garë të prishur, të deformuar. Eksponentë të lartë të politikës kanë ndërhyrë dhe pretendohet se përtej urdhërit që tashmë duhej ndryshuar kompania, megjithëse edhe këtu ka një problematikë. Dyshohet se oferta e njërës palë i është dhënë palës tjetër dhe më pas dikush ka ofruar dicka më tepër.

Pra, ka pasur një rrjedhje informacioni, ç?ka do të thotë se gara ka qënë e pavërtetë, e padrejtë dhe krejt e parapërgatitur.

Cila është problematika tjetër?

Problematika tjetër lidhet pikërisht me faktin se Policia e Shtetit bën një garë, për numrat që pretendon se i ka në pronësi, kur në fakt ato numra i ka në pronësi të përdoruesve. Pra, janë në pronësi të vetë policëve ose drejtuesve.

Sepse janë numrat që ata i mbajnë dhe ata i paguajnë. Pavarësisht se në sistemin e kompanisë celulare mund të figurojnë si ?Policia e Shtetit?, janë individët që e përdorin atë numër, janë individët që e paguajnë atë numër.

Prandaj dhe me këtë argument, por edhe me faktin e portabilitetit të numrit, gara e bërë nga Policia e Shtetit ngre dyshime se ka qënë një skenar i manipuluar në interes të njërës, apo kompanisë tjetër. 

Nuk ka rëndësi se kush është fituesi. Rëndësi ka skandali që lidhet me Policinë e Shtetit.

Pse bën një garë, kur ligjet kanë ndryshuar?

Së dyti, pse ka rrjedhur informacioni?

Dhe së treti, çfarë interesash financiare fshihen?

Pra, kush janë zyrtarët dhe politikanët, apo vetë drejtuesit e Policisë që kërkojnë të mbushin xhepat duke bërë lojëra dhe skenarë me kompani telefonike, në përfitim të njërës apo tjetrës palë, që në fund gjithçka të shkojë tek xhepat e tyre?/CNA.al

Lajmet e fundit nga