LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Çaloi” te kursimet/ Vettingu jep vendimin për këshilltarin e KLP-së

24 Nëntor 2022, 15:14, Vetingu CNA

“Çaloi” te kursimet/ Vettingu jep vendimin për

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, shpalli të enjten më 24 nëntor vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit Erion Pano, aktualisht këshilltar ligjor pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK-së e kryesuar nga Firdes Shuli, me relatore Suela Zhegun dhe anëtare Brunilda Bekteshin.

Gjatë seancës dëgjimore Pano dha shpjegime për balancat negative të konstatuara për kursimet që kanë shërbyer për pagesën e një pjese të çmimit të një apartamenti, si dhe për situatën në dukje të trajtimit preferencial nga shoqëria e sigurimeve SIGAL në mbulimin e shpenzimeve për një ndërhyrje kirurgjikale në Itali, bazuar në një policë sigurimi për aksidente, të paguar prej tij vetëm dy ditë përpara se të aksidentohej, raporton "Birn".

“Çaloi” te kursimet/ Vettingu jep vendimin për

Pano pranoi se kishte pasur pasaktësi në deklarimin e kursimeve deri në vitin 2010, por ai pretendoi se i kishte korrigjuar në deklaratën “veting” dhe në shpjegimet e dhëna gjatë hetimit administrativ, si dhe këmbënguli se kishte arritur që me argumentet dhe provat e depozituara të kishte përmbysur barrën e provës. Lidhur me pagesën e policisë së sigurimit, subjekti u shpreh se kjo ishte një koincidencë, por që pasqyronte rrethanat faktike.

Erion Pano e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2001 si oficer i policisë gjyqësore dhe është emëruar si prokuror në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë në vitin 2005. Prej vitit 2013 deri në 2018-ën ai ka ushtruar funksionin e zëvendës drejtuesit në këtë prokurori dhe nga viti 2020 është komanduar si këshilltar ligjor pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Lajmet e fundit nga