Ekipi ligjor i Musk paraqet publikisht përgjigjen zyrtare ndaj padisë së "Twitter"

6 Gusht 2022, 18:36, Tech CNA
Ekipi ligjor i Musk paraqet publikisht përgjigjen zyrtare ndaj padisë
Foto ilustruese

Ekipi ligjor i Elon Musk në Nju Jork, bëri publike të premten përgjigjen e tij zyrtare ndaj padisë së "Twitter"-it, që përpiqet ta detyrojë atë të përfundojë marrëveshjen e tyre të blerjes prej 44 miliardë dollarësh.

Në përgjigjen ndaj ankesës së "Twitter"-it, e cila përfshin kundërpretendime kundër kompanisë, ekipi i Musk përpiqet të përgënjeshtojë pretendimet e kompanisë se, CEO i Tesla-s po përpiqet padrejtësisht të dalë nga marrëveshja.

Ekipi i tij përsërit pretendimet se "Twitter" ka keqdeklaruar numrin e llogarive të rreme dhe “spam bot” në platformën e tij, një tarifë qendrore që Musk e ka bërë për të justifikuar përfundimin e marrëveshjes së blerjes pasi fillimisht përmendi një dëshirë për të "mposhtur bot-et e padëshiruara" si një arsye për blerjen e kompanisë, shkruan "CNN". 

Përgjigja e Musk, e cila u dorëzua publikisht të premten, thotë se ekipi i miliarderit kreu një analizë të llogarive të rreme dhe spam në platformë duke përdorur të dhënat e ofruara nga "firehose" e "Twitter"-it dhe një mjet publik i quajtur Botometer i krijuar nga studiuesit në Universitetin e Indianës. . Ai nuk detajoi më tej procesin e atij vlerësimi dhe shtoi se analiza e tij ishte "e kufizuar" nga mungesa e kohës dhe informacionit nga "Twitter".

Bazuar në atë analizë, Musk pretendon se gjatë javës së parë të korrikut, “spam-botët” përbënin 33% të llogarive të dukshme në platformë dhe rreth 10% të përdoruesve aktivë të përditshëm të "Twitter" me fitim parash, ose mDAU. ("Twitter", nga ana e tij, ka raportuar vazhdimisht se llogaritë e padëshiruara dhe të rreme “bot” përbëjnë më pak se 5% të mDAU-së së tij.)

"Twitter" ka mohuar vazhdimisht pretendimet e Musk për përhapjen e “spam bots” në platformë. Kryetari i Bordit të "Twitter", Bret Taylor, postoi të enjten në mbrëmje një lidhje me përgjigjen e kompanisë ndaj përgjigjes dhe kundërpretendimeve të tij. (Ekipi i Musk kishte paraqitur një version konfidencial të përgjigjes javën e kaluar për t'i dhënë kohë "Twitter"-it ( TWTR ) për ta shqyrtuar atë për informacionet e kompanisë që duhet të redaktohet, përpara se t'i jepte publikisht të premten.) Taylor i quajti pretendimet e Musk "faktikisht të pasakta, ligjërisht të pamjaftueshme. dhe komercialisht të parëndësishme."

Në përgjigjen e tij, "Twitter" kundërshton analizën e Musk për “bots të padëshiruar”, duke thënë se "zjarri" i të dhënave që ai përdori "pasqyron shumë llogari "Twitter" që nuk përfshihen në mDAU" dhe se mjeti Botometer që ai përdori mbështetet në një proces të ndryshëm nga kompania që merret për të përcaktuar nëse një llogari mund të jetë një “bot”./ CNA.al

Lajmet e fundit nga