LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Seancë plenare maratonë/ Nga diskutimet për Portin e Durrësit te miratimi i buxhetit 2023

24 Nëntor 2022, 09:14, Politikë CNA

Seancë plenare maratonë/ Nga diskutimet për Portin e

Seanca e sotme në Kuvend pritet të jetë maratonë.

Kryefjalë do të jetë Porti i Durrësit, diskutimet rreth projektit.

Ligji për Portin e Durrësit është në pikën e 4-t të rendit të ditës.

Kryeministri Edi Rama ka paralajmëruar se do të zbardhë fakte për Portin e Durrësit, si kundërpërgjigje për akuzat e opozitës.

Nga ana tjertër deputetët e opozitës, të paktën 18 prej tyre, kanë kërkuar që të hiqet kufizimi i fjalës, në momentin e diskutimit për Ligjin e Portit të Durrësit.

Gjithashtu në seancën e sotme pritet të miratohet buxheti i vitit 2023 nen për nen.

RENDI I DITËS 

Në mbështetje të Urdhrit nr. 88, datë 22.11.2022 të Kryetares së Kuvendit, znj. Lindita Nikolla, rendi i ditës është si më poshtë vijon: 

1. Miratimi i procesverbalit të seancës plenare të datës 17.11.2022.  

(Neni 44, pika 2 e Rregullores)

2. Njoftime. 

(Neni 44, pika 3 e Rregullores) 

3. Interpelancë urgjente me Kryeministrin, z. Edi Rama kërkuar nga një grup deputetësh. 

(Neni 80 i Kushtetutës, neni 97 i Rregullores së Kuvendit) 

4. Projektligj “Për miratimin e marrëveshjes kuadër, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Eagle Hills Real Estate Development, Albanian Seaports Development Company, sh.a. dhe Nshmi Development L.L.C, në lidhje me projektin e investimit strategjik “Marina & jahtet e Durrësit”  

(Në mbështetje të neneve 78, 83, pikat 1 e 2, dhe 155, të Kushtetutës dhe nenet 73-77 të Rregullores, shumicë e cilësuar votash për miratim.) 

Pyetje  

Shprehet nismëtari  

Shprehet komisioni përgjegjës për Veprimtaritë Prodhuese,Tregtinë dhe Mjedisin 

Dhënie mendimi komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut 

Dhënie mendimi komisioni për Ekonominë dhe Financat 

Diskutime – jo më shumë se 6 orë.  

(Koha e diskutimeve është përcaktuar në Konferencën e Kryetarëve dhe ndahet në mënyrë përpjestimore ndërmjet grupeve
sipas përfaqësimit të tyre në Kuvend)  

Përsa më sipër, minutazhi për diskutimet është si vijon: 

- Grupi parlamentar i partisë Socialiste 190 minuta  

- Grupi parlamentar i partisë Demokratike 103 minuta  

- Grupi parlamentar “Aleanca për Ndryshim” 18 minuta  

- Grupi parlamentar “Drejtësi dhe Integrim” 18 minuta 

- Deputetët jashtë grupeve parlamentare:  

• Partia e Lirisë 10 minuta 

• PSD 10 minuta 

• Sali Berisha 

• Albana Vokshi 

• Edmond Spaho 

• Flamur Noka 

• Luan Baçi (gjithsej 13 minuta të ndara ndërmjet 5 deputetëve) 

 Shprehen grupet parlamentare 

Koha e votimit 

5. Projektligj “Për ratifikimin e marrëveshjes së bashkëpunimit, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës së Kosovës, për bashkëpunimin financiar e projektit madhor në albanologji “Enciklopedia shqiptare”. 

(Në mbështetje të neneve 78, 83, pika 1, dhe 121, pika 1, të Kushtetutës dhe nenet 73-77 të Rregullores, shumicë e cilësuar votash për miratim: absolute) 

Pyetje  

Shprehet nismëtari  

Shprehet komisioni përgjegjës për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut  

Dhënie mendimi komisioni për Ekonominë dhe Financat 

Dhënie mendimi komisioni për Politikën e Jashtme 

Dhënie mendimi komisioni për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik 

Diskutime  

Shprehen grupet parlamentare 

Koha e votimit 

6. Projektligj “Për një ndryshim në ligjin nr.61/2012, “Për akcizat në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar”. 

(Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 84 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim) 

Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat 

Relatori 

Koha e votimit nen për nen dhe në tërësi 

7. Projektligj “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr.92/2014, “Për tatimin mbi vlerën e shtuar në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar”.  

(Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 84 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim) 

Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat 

Relatori 

Koha e votimit nen për nen dhe në tërësi 

8. Projektligj “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr.9920, datë 19.5.2008, “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar”. 

(Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 84 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim)  

Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat 

Relatori 

Koha e votimit nen për nen dhe në tërësi 

9. Projektligj “Për buxhetin e vitit 2023”.  

(Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 84 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim)  

 Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat 

Relatori 

Koha e votimit nen për nen dhe në tërësi 

10. Diskutime për çështje jashtë rendit të ditës (60’).  

Lajmet e fundit nga