LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Ekonomi publike apo private? Çfarë preferojnë shqiptarët

2 Qershor 2022, 23:06, Politikë CNA

Ekonomi publike apo private? Çfarë preferojnë shqiptarët

Pjesa më e madhe e shqiptarëve (61.1%) mendojnë se në ekonomi pronësia duhet t’i takojë shtetit.

Barometri në "Euronews Albania" i pyeti shqiptarët lidhur me bindjet e tyre ideologjike dhe preferencat për shërbime apo ekonomi të dominuar nga shteti apo nga privati.

67% e shqiptarëve mendojnë se është qeveria ajo që duhet të garantojë të ardhura të barabarta për të gjithë individët. Njëkohësisht, thuajse 90% e shqiptarëve e shohin konkurrencën e lirë në çdo fushë si të dobishme.

Katër në pesë shqiptarë mendojnë se përgjegjësia për mirëqenien e individit është më shumë e qeverisë sesa e individit.

Sa i përket arsimit dhe shëndetësisë, më shumë se 90% e shqiptarëve mendojnë se ato duhet të jenë publike.

Gjetjet janë të anketës së Barometrit në "Euronews Albania", kryer nga MRB dhe DataCentrum në nivel kombëtar me 1000 intervista ballë për ballë në familje mes datave 25 prill dhe 7 maj./euronews

Lajmet e fundit nga