LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

The President of luxury is gone/ Sheikh Ilir Meta, with two salaries, created wealth as much as a drug "baron".

2022-07-24 09:58:00, Vetingu CNA

The President of luxury is gone/ Sheikh Ilir Meta, with two salaries, created

Ilir Meta, today leaves the Presidency, after the end of the constitutional mandate.

In addition to the achievements he has made in the direction of this institution, Meta will also be considered the richest President.

His wealth is described as dubious and never verified by justice, how it was created.

The political vetting could perhaps shed some light, but until then, measures have been taken to avoid getting caught.

The fact that two people, Ilir Meta, who has held various state positions and Monika Kryemadhi as a deputy, with only their salaries, turned into billionaires in the poorest country in the region, remains doubtful.

The President of luxury is gone/ Sheikh Ilir Meta, with two salaries, created

Prona, para në bankë, automjet me vlerë 30 mijë Euro, tokë me sipërfaqe 1200m2, kontratë për një apartament me sipërfaqe 317m2, janë këto të dhëna në deklaratën e pasurisë së vitit 2013 për çiftin Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi, të cilët në atë kohë, kishin edhe një kredi prej 175 mijë Euro të marrë në vitin 2010 për një blerje apartamenti.

Një rritje e ndjeshme e pasurisë vërehet në vitin 2014, kur zonja Kryemadhi bëhet pronare me 100% e 13 apartamenteve përfituar nga një kontratë me Agikons në vitin 2008, përcaktimin në natyrë të pjesës takuese për tokën që ajo posedonte.

Viti 2017 përkon me kohën kur Meta dhe Kryemadhi dërgojnë fëmijët për studime jashtë vendit.

Ku për një vit për shkollimin e dy fëmijëve paguajnë  160 mijë euro.

Deri në deklarimin e vitit 2018 sipas disa përllogaritjeve çifti Meta numëron edhe shtatë apartamente të pashitura nga kontrata e zonjës Kryemadhi dhe më shumë se 100 mijë Euro llogari bankare, ata kanë edhe një overdraft me vlerë 2 milionë lekë.

Sot, Meta largohet nga Presidenca, me në pronësi, pavarësisht se e deklaron në emër të Kryemadhit,  të vilës luksoze me 11 WC dhe 2000 m2 oborr, për të cilën është raportuar se vetëm mobilimi ka kushtuar mbi 400 mijë euro.

The President of luxury is gone/ Sheikh Ilir Meta, with two salaries, created

Gjithashtu ka edhe tetë apartamente, tre njësi tregëtare dy garazhe, miliona në llogarinë e tij dhe të bashkëshortes.

Pasuria që “përcjell” Metën si President

Llogari bankare të pagës në shumën 1 066 075 Lekë.

Llogari të përbashkët me djalin në shumën, 976 734 Lekë.

The President of luxury is gone/ Sheikh Ilir Meta, with two salaries, created

Të ardhura nga paga si President, në shumën 2 056 000 Lekë.

Të ardhura nga dietat jashtë vendit, në shumën 1 200 euro.

The President of luxury is gone/ Sheikh Ilir Meta, with two salaries, created

Pasuria e deklaruar nga bashkëshortja, Monika Kryemadhi

 

The President of luxury is gone/ Sheikh Ilir Meta, with two salaries, created
Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi

 

Apartament banimi me sipërfaqe 99m' përfituar nga procesi i privatizimit viti 1992,Tiranë.

Apartament banimi me sipërfaqe 75m2 përfituar nga akt trashëgimie nga babai në Tiranë.

Apartament banimi me siperfaqe 66m2, përfituar nga akt trashëgimie nga babai, në Durrës.

Apartament banimi, përfituar me kontratë shkëmbimi me sipërfaqe nëntokësore garaz,  139m2, sipërfaqe banimi 212 m2, sipërfaqe verandë 97m2, në Tiranë.

Njësi tregëtare me sipërfaqe 107 m2, njësi tregëtare me sipërfaqe 63.78m 2.

Njësi tregëtare me sipërfaqe 172m2.

Garazh me sipërfaqe 17m2.

Garazh me sipërfaqe 318 m2.

Apartament me sipërfaqe 69m2.

Apartament me sipërfaqe 103 m2.

Apartament me sipërfaqe 94m2.

Apartament me sipërfaqe 93.5 m2.

All assets have been benefited from the contract dated 22.07.2008 followed by the exchange contract dated 23.01.2019.

Residential apartment in Durres (Gjiri i Lalëzit) with a surface area of ??317m2, benefited from the exchange contract dated 21.05.2010.

Three individual bank accounts in the amounts of 19,752 euros, 140,000 GPB, and 75,710 Lek.

Bank account together with the children, in the amount of 3,003 GPB. /CNA.al

The President of luxury is gone/ Sheikh Ilir Meta, with two salaries, created

Lajmet e fundit nga