LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The millionaire of the Fier Prosecutor's Office escaped the handcuffs/ KPK removes him from the justice system

2022-07-06 16:15:00, Vetingu CNA
The millionaire of the Fier Prosecutor's Office escaped the handcuffs/ KPK
RFQ

The Independent Qualification Commission has dismissed Fier's prosecutor Çlirim Sino.

After reviewing the evidence, the jury composed of Olsi Komici, Lulzim Hamitaj, Genta Tafa Bungo made the decision to finally remove the prosecutor who has millions of assets from the justice system.

Çlirim Sino is not an unknown name to the public.

His name is related to an accident that happened in Fier in 2012, where a minor lost his life.

Prindërit e të miturit dhanë alarmin në media se prokurori Sino nuk e ka hetuar si duhet rastin në fjalë, madje e kallëzuan penalisht prokurorin Sino.  Në mbështetje të tyre, vitin e kaluar dolën edhe Gjykata Shkallës së Parë, Lushnje dhe ajo e Apelit Vlorë.

Në media u raportua, se gjykatat,  pasi shqyrtuan provat, urdhëruan Prokurorinë e Lushnjes që të niste hetimet ndaj prokurorit të Prokurorisë Fier, Çlirim Sino,  me arsyetimin se i njëjti nuk e ka hetuar çështjen ashtu siç duhet dhe në këtë mënyre ka shpërdoruar detyrën.

Por, prokurori i Lushnjes Arben Dyla e pushoi procedimin penal ndaj kolegut të tij me pretendimin se vepra penale në këtë akuzë të bërë nga familjarët nuk ekziston, duke u shpërtuar kështu prangave.

CNA.al even earlier made it possible to disclose the wealth of the prosecutor, where the high income he had was conspicuous. /CNA.al

Lajmet e fundit nga