LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Real estate in three cities and income from TAP / Head of SHISH with two names multiplies wealth

2022-06-24 12:27:00, Vetingu CNA
Real estate in three cities and income from TAP / Head of SHISH with two names
Head of State Intelligence Service, Helidon Bendo

Helidon Bendo has been running the State Intelligence Service for about five years.

Bendo went to head SHISH, after the dismissal of Visho Ajazi. It was Prime Minister Edi Rama who proposed him to lead SHISH, while he was part of it.

SHISH, the institution run by Bendo, is suspected of being part of the scandal for obtaining a security certificate for Juliana Dumani, the sister of serial killer Nuredin Dumani.

From SHISH so far there has been no reaction to this scandal, whether or not asked by DSIK, on ??Juliana Duman.

Po kush Helidon Bendo që drejton SHISH-in, që ka për detyrë të ruajë sigurinë kombëtare?

Kreu i SHISH me dy emra

Kreu i SHISH  është prezantuar dhe emëruar me emrin Helidon Bendo. Por ai ka dhe një emër të dytë. Identiteti i tij i dytë  është Johan Bendo.  

Kështu ka deklaruar Bendo në formularët e dekriminalizimit.

Në formular ai shkruan s Johan është emri i pagëzimit dhe se këtë emër e ka përdorur gjatë qëndrimit të tij në Greqi nga korriku i 1991 deri në nëntor 1993 si emigrant.

 

Real estate in three cities and income from TAP / Head of SHISH with two names
Formulari i dekriminalizimit

 

Nga ana tjetër, kreu i SHISH, Helidon Bendo, sa i përket pasurisë ndjek nga pas gjyqtarët, prokurorët dhe politikanët.

CNA.al, ka bërë një vëzhgim të pasurisë së  kreut të SHISH, nga viti 2006 deri në vitin 2020, sipas të dhënave të Open Spending Albania.

Patundshmëri dhe bono thesari

Në deklaratën fillestare të vitit 2006 ai thotë se posedon një shtëpi dykatëshe me sipërfaqe ndërtimi 130 m2 dhe të truallit me sipërfaqe 514 m2. Shtëpia ka vlerën 4 200 000 lekë, është ndërtuar në vitin 2003.

Real estate in three cities and income from TAP / Head of SHISH with two names

Gjithashtu ai deklaron se ka edhe një kredi 1 200 000 lekë për përfundim punimesh të ndërtimit të një banese në Korçë.

Real estate in three cities and income from TAP / Head of SHISH with two names

Në vitin 2007 ai deklaron pagat dhe blerjen e një bono thesari në vlerë 500 000 lekë me afat maturimi 12- mujor nga bashkëshortja.

Ndërsa në vitin 2008 e ka shtuar pasurinë me një apartament banimi me sipërfaqe 105.9 m2 në Tiranë, me vlerë 8 500 000 lekë.

Në, vitin 2010, ka përfituar 5 500 000 lekë nga shitja me kontratë noteriale e datës 31.03.10 e banesës në Turan rrethi Korçë. Gjithashtu rezulton se ka një detyrim prej 1 400 euro si tarifë për studime Master të Nivelit të Dytë në “ Studime mbi Sigurinë” pranë Universitetit UFO, tarifë e cila do të shlyhet brenda vitit 2011.

Në vitin 2011, nuk ka shtuar pasuri, ndërsa në vitin 2012, zonja Bendo ka marrë një kredi me principal 400 000 lekë, me qëllim mobilim shtëpie.

Në vitet 2013, 2014 dhe 2015 nuk ka shtim të pasurisë së paluajtshme, ndërsa në vitin 2016 ka përfituar në formë trashëgimie,  një të tretën pjesë të pasurisë prej 10 141 m2 tokë arë në rrethin Korçë e ndarë në katër ngastra si dhe (një e treta) e një shtëpie dy katëshe në Korçë (fshat) me sipërfaqe kati prej 110 m2 , sipërfaqe totale me oborr 265 m2 e hipotekuar.

Në të njëjtin vit, bashkëshortët Bendo kanë paguar 10 000 euro ndaj një shoqërie ndërtuese, sipas Kontratës së Porosisë së datës 23.05.2016 për apartament tip garsionere me sipërfaqe 32.9 m2, sipërfaqe e përbashkët 6.1 m2, sipërfaqe totale 39 m2 në Ishullin Shëngjin, Lezhë.

Të ardhurat, sipas Bendos, janë formuar nga kursime familjare, nga kthimi i huasë prej 1 500 euro dhe nga dhënia e një sipërfaqeje toke kompanisë së ndërtimit të Gazsjellësit TAP.

Real estate in three cities and income from TAP / Head of SHISH with two names

Ndërsa në vitin 2017 ka deklaruar të ardhurat e tij nga puna dhe të të ardhurat e bashkëshortes me vlerë 357 000 Lekë nga paga dhe shpërblime si asistente drejtuese operacionesh në BKT, periudha Janar-Prill 2017, të ardhura neto me vlerë 1 020 000 Lekë nga paga dhe shpërblime si përgjegjëse operacionale pranë FED Invest Sh.p.k, periudha Janar-Maj 2017,  të ardhura neto me vlerë 38 093 Lekë nga interesat e Bonove të Thesarit me maturim 1 vjeçar, me vlerë 2 000 000 Lekë dhe datë emetimi 11.05.2017.

In 2018 there is no increase in wealth, while in 2019, declare additions to bank accounts and income from work of him and his wife.

Even in the declaration of assets of 2020 , he did not add real estate, except for a financial transaction, treasury bills in the name of his wife worth 1 850 000 ALL./CNA.al

Lajmet e fundit nga