LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Investigated the judge of Tirana for concealing 70 thousand euros/ The prosecutor goes down to Vetting

2022-07-11 09:59:00, Vetingu CNA
Investigated the judge of Tirana for concealing 70 thousand euros/ The
Brunilda Bekteshi, Firdes Shuli and Suela Zhegu.

The vetting process has marked its fifth year. There are still judges and prosecutors who are in the process of re-evaluation.

It is the turn of Tirana prosecutor Elsa Kareci to pass through the filters of the KPK.

The latter will be presented tomorrow before the judging panel composed of Suela Zhegu, Brunilda Bekteshi and Firdes Shuli.

Prosecutor Kareci, before coming to the Prosecutor's Office of Tirana, practiced her profession at the Prosecutor's Office of Kavaja.

We recall that in 2006, in Kavaja, the prosecutor had in her hands a file considered serious.

Për shkak se objekt hetimi ishte një gjyqtar. ILKDPKI, kishtë bërë kallëzim penal ndaj kryetarit të Gjykatës së Lushnjes, në atë kohë, Artan Gjermeni.

ILDKPKI pretendonte se Gjermeni nuk justifikonte rreth 70 milionë lekë të vjetra. Fillimisht dosja ishte në duar të një tjetër prokurori, i cili i pushoi hetimet dhe pas ankimimit të ILDKPKI, në Prokurorinë e Përgjithshme, dosja i kaloi prokuroes, Elsa Kareci.

Investigated the judge of Tirana for concealing 70 thousand euros/ The
Gjyqtari Artan Gjermeni

Kjo e fundit pas disa muajsh hetimesh, vendosi të pushojë çështjen me argumentin se fakti nuk ekziston si vepër penale.

Kjo sa i përket aspektit profesional, ku është lakuar emri i prokurores, ndërsa në aspektin financiar, e njëjta rezulton se të ardhurat i ka nga paga e saj, dhe nga bizneset e bashkëshortit.

Ajo e ka nisur karrierën si prokurore me një pasuri ku deklaron të ardhurat nga pagat e familjes dhe patundshmëri, tokë bujqësore, me sipërfaqe 18 dynym, përfituar nga ligji 7501.

Më vonëm në vitin 2004 e ka shtuar pasurinë , duke blerë një truall ndërtimi me sipërfaqëe 400 m2, me vlerë, 128 000 lekë.

10 vite më pas, pasuria e saj është shtuar nëpërmjet bashkëjetuesit Eduard Shpata, i cili deklaron shtëpi banimi në Tiranë, me sipërfaqe ndërtimi 170 m2dhe 60 m2 oborr, dhuruar nga prindërit, tokë bujqësore, ullishte me sipërfaqe 2 000 m2, me vlerë 30 000 euro, tokë bujqësore në Bajzë, Shkodër, me sipërfaqe 10 000 m2, me vlerë 50 000 dollarë amerikanë, Benz Mercedez, kapital 100 000 lekë në shoqërinë “Shpata”, kapital 334 114 740 lekë në shoqërinë “Miami Beach”.

He also declares a loan of 200,000 euros from the Chrome Enrichment Factory, Bulqiza./ CNA.al

Lajmet e fundit nga