LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

WCC falënderon Fortlumturinë e Tij Anastas për 30 vitet në krye të Kishës Ortodokse në Shqipëri

4 Gusht 2022, 19:26, Aktualitet CNA

WCC falënderon Fortlumturinë e Tij Anastas për 30 vitet në

Sekretari i Përgjithshëm në detyrë i WCC, Rev. Prof. Dr. Ioan Sauca, falënderoi për arritjet e mëdha të Kryepiskopit Anastas Janullato.

“Falënderojmë Zotin,

Fortlumturi,

Për të gjitha përpjekjet tuaja gjatë tre dekadave për ta sjellë Kishën Ortodokse të Shqipërisë nga errësira në dritën e Krishtit, nga vdekja në ringjallje të Krishtit, nga shkatërrimi total në një rritje shembullore të Krishtit.

Ne i jemi thellësisht mirënjohës Zotit për studiuesin erudit, misionarin e zjarrtë, pastorin e mirë të dashur dhe të kujdesshëm, njeriun e njohur dhe të respektuar mbarëbotëror të dialogut dhe lajmëtarin e paqes, pajtimit dhe dashurisë në forumet ndërfetare dhe ndërkombëtare”, tha Sauca.

Sauca shprehu sa mirënjohës është për  60 vitet e Anastasios në lëvizjen ekumenike, duke filluar në Konferencën Botërore për Misionin dhe Ungjillizimin në Mexico City, në vitin 1961. 

“Ju keni ecur me ne, na keni hapur horizonte të reja në vokacionin tonë misionar, ti na ke udhëhequr dhe ndave bujarisht me ne mençurinë tënde, ju na keni frymëzuar me angazhimin tuaj të vërtetë dhe entuziast ndaj Ungjillit”, tha Sauca./CNA.al

Lajmet e fundit nga