LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

“Territorialja”/ PD dhe PS me dy raporte, nuk dakordësohen

21 Tetor 2022, 13:41, Aktualitet CNA

“Territorialja”/ PD dhe PS me dy raporte, nuk dakordësohen

Pasi kaluan mbrëmë në Kuvend, ligji për hapjen e dosjeve, PS dhe PD nuk kanë rënë dakord për reformën territoriale.

Në mbledhjen e sotme të Komisionit janë paraqitur dy raporte.

“Përfaqësimi i zonave rurale mund të rishikohet te shtimi i taksave të ndara. Rritja e kompetencës së administratorëve në ofrimin e shërbimeve publike, rishikimi i nivelit të pagave, qartësimi i kompetencave të vetëqeverisjes vendore, plotësimi dhe përmirësimi sektorial, rishikimi i kompetencave të qarkut. Rekomandojmë vazhdimin e përpjekjeve të përbashkëta për konsolidimin e 61 njësive vendore si vetëqeverisje e hapur vendor, qartësimi i kompetencave të 12 këshillave të qarqeve, rishikim të kufijve në disa zona rurale në ndarjen e njësive vendore”, ka thënë Anila Denaj.

Por, sipas bashkëkryetares së komisionit Dhurata Çupi tha se PD-ja i qëndron propozimit për shtimin e 33 bashkive.

“Njësitë e qeverisjes vendore, nga 61 në 94, popullsia mesatare nga 75 mijë në 50 mijë në njësitë vendore, të ardhurat me një rritje minimale, shpenzimet, pritshmëria është për rritje,, në 2114 këshilltarë. Nëse do të shkojmë në 6 qarqe të mëdha, atëherë kemi rreth 15 njësi vendore për qark, decentralizim financiar”, tha Çupi./CNA.al

Lajmet e fundit nga