LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Nuk raportuan takimet politike në KQZ/ 24 institucione kapen në shkelje të ligjit

25 Janar 2023, 17:09, Aktualitet CNA
Nuk raportuan takimet politike në KQZ/ 24 institucione kapen në
Foto ilustruese

24 institucione janë kapur në shkelje të ligjit, pasi nuk kanë raportuar në KQZ brenda afatit aktivitetet politike që kanë mbajtur.

Sipas afateve që parashikon ligji, institucionet duhet të raportojnë në KQZ veprimtarinë e planifikuar jo më vonë se 5 ditë përpara afatit.

Por 24 institucioneve nuk e kanë zbatuar këtë për periudhat 13 - 19 Janar 2023 dhe 20 - 23 Janar 2023. Mes tyre janë edhe Kryeministria, Kuvendi dhe disa Bashki.

Bashkia e Tiranës ka shkelur ligjin në 12 raste,  Ministria e Arsimit dhe Sportit në 7 raste, ministrja e Shtetit për Marrëdhënien me Parlamentin në 4 raste dhe Bashkia Durrës në 9 raste. Ndaj këtyre institucioneve parashikohen gjoba.

Institucionet raportuese në shkelje afati, për periudhën 13 - 19 Janar 2023:

1. Kryeministria (1 rast);

2. Kuvendi (1 rast);

3. Ministër i Shtetit për Marrëdhënien me Parlamentin (4 raste);

4. Ministria e Arsimit dhe Sportit (7 raste);

5. Ministria e Brendshme (1 rast);

6. Ministria e Kulturës (1 rast);

7. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale (3 raste);

8. Autoriteti i Mediave Audiovizive (2 raste);

9. Bashkia Durrës (9 raste);

10. Bashkia Elbasan (2 raste);

11. Bashkia Gramsh (2 raste);

12. Bashkia Librazhd (2 raste);

13. Bashkia Roskovec (2 raste);

14. Bashkia Tiranë (12 raste);

15. Prefekti i Qarkut Lezhë (1 rast);

16. Agjencia e Menaxhimit të Burimeve Ujore (1 rast);

17. Agjencia për Mbështetjen e Vetëqeverisjes Vendore (1 rast);

18. Agjencia Shteterore e Kadastrës (1 rast).

Institucionet raportuese në shkelje afati, për periudhën 20 - 23 Janar 2023:

1. Ministër i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët (2 raste);

2. Ministria e Drejtësisë (1 rast);

3. Ministria e Kulturës (3 raste);

4. Ministria E Turizmit (6 raste);

5. Autoriteti i Mediave Audiovizive (1 rast);

6. Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor (1 rast);

7. Prefekti i Qarkut Korçë (2 raste);

8. Bashkia Berat (2 raste);

9. Bashkia Dimal (1 rast);

10. Bashkia Durrës (2 raste);

11. Bashkia Elbasan (1 rast);

12. Bashkia Librazhd (1 rast)./ B.A. – CNA.al

Lajmet e fundit nga