LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

"Mendimi paralel” i Dvoranit për pafajësinë e Ilir Metës

7 Maj 2022, 17:20, Politikë CNA

Sipas kryeministrit Edi Rama, Ardian Dvorani është heroi i antikorrupsionit.

Ky është opinioni paralel  i Ardian Dvoranit, lidhur me PAFAJËSINË e Ilir Metës.

Gjyqtari Ardian Dvorani, në ?mendimin paralel? të tij pohonte se ishte pro pafajësisë së ish-zv.ministrit, por se ?ndahej? prej anëtarëve të trupës që ai kryesonte në disa arsyetime vendimmarrëse.

?Riekspertimi i videos s?duhej bërë me shqiptarë?

Sipas kryesuesit të Kolegjit Penal që gjykoi Metën në Gjykatën e Lartë, me provat e administruara gjatë shqyrtimit gjyqësor pafajësia ishte e vetmja zgjidhje përfundimtare për çështjen.

?Qëndrimi im për zgjidhjen e çështjes është ai i përbashkët me gjyqtarët e tjerë për deklarimin e pafajshëm të të pandehurit Ilir Meta, sepse nuk vërtetohet që fakti ekziston në zbatim të shkronjës ?a? të pikës 1 të nenit 388 të Kodit të Procedurës Penale. Ky qëndrim, sipas gjykimit dhe bindjes sime të brendshme, është e vetmja zgjidhje përfundimtare për çështjen, nisur nga ato prova, të cilat Kolegji Penal, me vendimet e ndërmjetme të marra në seancë dhe në dhomën e këshillimit, vlerësoi që t?i pranojë dhe administrojë për t?ia nënshtruar debatit gjyqësor dhe, për rrjedhojë, si provat e vetme për t?i pasur në mbështetje të vendimit përfundimtar?.

Këto ka pohuar gjyqtari Dvorani në mendimin e tij paralel.

Pasi parashtronte një sërë argumentesh kundër disa prej vendimeve të ndërmjetme të Kolegjit, gjyqtari Dvorani përmbyllte arsyetimin e tij me:

?Kam mendimin që nëse nuk do të deklaronte të pavlefshme disa akte procedurale dhe nuk do të përjashtonte nga shqyrtimi disa prova, të cilat, sipas mendimit tim, ishin respektivisht të vlefshme dhe të nevojshme për objektin e të provuarit, Kolegji Penal do të arrinte të realizonte një hetim gjyqësor më të plotë, për rrjedhojë, do të arrinte të dispononte mbi prova të mjaftueshme dhe jokontradiktore me vendim pushimi, pafajësie apo dënimi ndaj të pandehurit Ilir Meta?./CNA.al

Lajmet e fundit nga