LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Rusmali sfidon PD, LSI dhe PS/ I anshëm është ai që e do provën për qëllimet e veta

19 Maj 2021, 10:22, Politikë CNA

Seanca e sotme e KAS, u shoqërua me debate dhe ajo që u vu re ishte instistimi, i pothuajve të gjitha palëve që anëtari i KAS, Ilir Rusmajli të mund të bëntë pyetjet e veta për Zëvendëskomisioneren.

Më poshtë e përmbledhur cfarë tha Rusmali dhe sfida për të gjitha palët!

Sfidës nuk ju bashkua askush.

Të gjithë heshtën.

Rusmajli:

Pyetjet bëhen për të zbardhur, jo për të mbuluar të vërtetën.

I anshëm është ai që e do provën që t?i shërbejë vetëm qëllimeve të veta.

Une provën e dua që t?i shërbejë drejtësisë.

Si ka mundësi që askush në këtë sallë, as PS, as PD as LSI nuk ka interes.

Pse ju nuk doni ta dini nëse administratorët tuaj janë për burg?

Unë dua të kuptoj vlerën e provës. Ne kërkuam thirrjen e dëshmitares me qëllim që të çmonim provën.

Jemi duke çmuar provën. Nëse nuk e çmojmë provën nuk japim dot vendime. Nëse ne bazojmë vendimin tonë mbi një material që nesër do të griset po bëjmë një akt padrejtësie.

Ndaj duhet ta sqarojmë këtë element. Në sqarimin e ditës së sotme thuhet që nuk është përfundimtar, ndërsa anëtarja e KQZ thotë se është përfundimtar. Komisioneri është verifikuar. I bëra thirrje KQZ që të bëhet procedim penal. Ka dy raste që komisionerët kanë votuar nga dy herë. Ju keni përballë sot, dokument dhe thënie dëshmitarësh kontradiktore, cilën anë do të mbani?

Zoti Braho është relator por kjo nuk i jep të drejtën të kontestojë bindjen time.

Kemi një dokument nga KQZ dhe dëshmitaret. Po përpiqem të kuptoj që zonja po flet si institucion apo jo. Kemi nevojë të dimë do të ketë verifikime mbi këtë dokument apo jo. KQZ do të bëjë veprime të mëtejshme po apo jo?

Unë marr seriozisht procesin.

Komisionerët janë për burg? Unë dua që provat t?i shërbejnë drejtësisë. Është interesante.

Si ka mundësi që asnjërit në këtë sallë nuk i intereson të dijë që me gjasë kanë abuzuar, kujt force i përkasin?

Pse nuk e bën asnjeri këtë?

A e nxirrni brenda kësaj seance të na tregoni se cilat funksionesh kryejnë këta persona?

Nëse jeni përpara një shkelje individuale vlera e saj në raport me kërkesën për pavlefshmëri është ajo e shkeljes individuale. Nëse jemi para një rasti kur provokimi bëhet për motive politike vlera e shkeljes është e ndryshme nga ajo e një rasti individual.

Ne mund ta themi që se provojmë por s’mund ta fshehim nën rrogoz.

Ka persona që kanë votuar me të njëjtin identitet. Në një qendër kanë votuar administratorë zgjedhore dhe ju i njihni, e dini cilët kanë qenë funksionet e tyre?

Cila ka qenë detyra e tyre?

Nuk e keni checkuar? Dhe nuk keni ndërmend ta bëni?

Unë dua të kuptoj vlerën e provës. Unë mora leje për të bërë pyetje. Ne kërkuan thirrjen e dëshmitares me qëllim që të çmonim provën. Nëse nuk e vlerësojmë nuk japim dot vendime. Kam nevojë të di nëse është dokument përfundimar apo material pune që nuk nxjerr konkluzione përfundimtare! Është thelbësore që ta sqarojmë deri në fund këtë element, apo nëse KQZ do të bëjë hetime më të thelluara!

Kemi dy dokumenta, njëri thotë që nuk është përfundimtar dhe dëshmia pretendon të kundërtën. Ke dëshminë e saj që thotë se është përfundimtar. Dokumenti thotë nuk është./CNA.al

Lajmet e fundit nga