LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Testi i ri i gjakut shmang përdorimin e panevojshëm të antibiotikëve

19 Mars 2015, 19:15, Aktualitet CNA

Një test i ri gjaku mund të ndihmojë doktorët të përcaktojnë nëse infeksioni është shkaktuar nga një virus apo një bakter brenda dy orësh, sugjerojnë kërkimet e Plos One.

Kjo mund të ndalojë që pacientët të marrin antibiotikë, kur nuk u duhen, thonë shkencëtarët.
Testi është ende në fazën laboratorike por ekipi po punon edhe për një provëz të lëvizshme, që të mund të kryejë testimin.

Ekspertë të pavarur thonë se punimi adreson një problem serioz, e studime të tjera po ndërmerren.
Nuk është perfekt dhe nuk zëvendëson gjykimin e një laboranti, mirëpo është shumë më mirë sesa testet rutinë që janë në praktikë sot.
Doktorët përballen me një numër sfidash kur deshifrojnë se cilat mikrobe janë përgjegjës për një infeksion dhe trajtimi që duhet përdorur.

Testet rutinë për të përcaktuar identitetin e mikrobit mund të zgjasin me ditë dhe shpesh përfshijnë edhe teknikën e mbjelljes së organizmave në laborator.

Lajmet e fundit nga