LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

3 Korrik 2022, 18:31, Sociale CNA
Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja
Plehrat në rrugë

Të gjithë kemi dalë jashtë shtetit dhe habitemi se sa të pastra janë rrugët dhe ambientet ku kalojmë. Nuk shikon në rrugë, një letër apo një bisht cigareje, se koshat e plehrave të mbushur apo pis nuk ke asnjë shans që t'i shikosh.

Krejt e kundërta ndodh sapo zbret në Shqipëri, plehra, letra, mbeturina të grumbulluara kudo, se bishtat e cigares janë luks.

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

Besoj jemi ndër të pakët popuj në Europë, për të mos thënë më gjerë, që ende i hedhim plehrat nga ballkoni, ende hamë bananen dhe e hedhim lëkurën ku të mundemi, hamë molton apo çfarëdolloj ushqimi tjetër dhe i hedhim qeset e ambalazhimit në mes të rrugës dhe për këtë nuk skuqemi fare.

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

Besoj jemi ndër të vetmit popuj që vjen makina e plehrave një herë në mëngjes dhe një herë në darkë për t'i mbledhur dhe sërish koshat tanë janë të tejmbushur dhe asnjë mbeturinë nuk është e hedhur në vendin e vet.

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

Duam të futemi në Europë, më parë duhet të edukojmë veten duke filluar nga niveli më elementar, të hedhim plehrat në vendin e duhur.

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

Me të drejtë dikush mund të thotë, bashkia nuk bën punën e saj, dhe po, në shumë raste lë për të dëshiruar, por a nuk është më e drejtë që ne duhet të edukojmë veten, të tregojmë më shumë kujdes për ambientin tonë, dhe pastaj të presim nga instancat shtetërore?/CNA.al

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

 

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

 

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

Hedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetjaHedhja e plehrave në mes të rrugës/ Edukimi nis nga vetja

 

Lajmet e fundit nga