LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Detyra qytetare, jo thjesht për të protestuar

7 Korrik 2022, 08:43, Opinione Erion Dasho
Detyra qytetare, jo thjesht për të protestuar
Erion Dasho

Deklarata e Pavarësisë së 13 kolonive amerikane është një prej dokumenteve politikë më frymëzues që janë shkruar ndonjëherë.

Që në rreshtat e parë të deklaratës gjendet e shkruar, e zezë mbi të bardhë se qytetarët e kanë detyrim dhe jo thjesht të drejtë të rrëzojnë një qeveri abuzuese, despotike dhe uzurpatore.

Fatkeqësisht për shqiptarët, tre mandatet e Ramës i plotësojnë të gjithë kushtet që baballarët e shtetit amerikan përcaktuan si kritere për të përmbysur një qeveri.

?Rama është abuzues siç e tregon vetëm një prej aferave më të freskëta të tij, ajo e inceneratorëve.

?Rama është despot sepse ai sot qeveris me pushtet absolut pa asnjë kontroll dhe sillet me arrogancë me këdo duke nisur nga qytetari që i jep votën dhe duke përfunduar tek media që supozohet të jetë një prej pushteteve që balancon ekzekutivin.

?Rama është uzurpues sepse ka akaparuar çdo pushtet që i bën hije; parlamenti thjesht vendos vulën tek tekat e Ramës (ministrat në qeverinë aktuale u emëruan si në Bingo), ndërsa pushteti gjyqësor ka vite që nuk funksionon.

Prandaj, shqiptarët e kanë PËR DETYRË të protestojnë kundër qeverisë që jo vetëm vjedh, abuzon, shtyp të drejtat dhe liritë, por që së fundi po punon me zell edhe për shkombëtarizimin e vendit.

Protesta demokratike është vetëm "A-ja" në vazhdën e gjatë të veprimeve që kanë PËR DETYRË të ndërmarrin shqiptarët në përpjekje për të siguruar një qeverisje dhe jetë më të mirë!

Në përpjekje për të shmangur dënimin me vdekje dhe harresë të kombit shqiptar...

 

08:12 Opinione Lutfi Dervishi

Lajmësi nuk ka faj

Një gazetar i bëri një pyetje shumë të vështirë ish-se...

Lajmet e fundit nga