LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Nostradamus parashikoi vdekjen e mbretëreshës Elizabeth II

6 Tetor 2022, 13:48, Kuriozitete CNA

Nostradamus parashikoi vdekjen e mbretëreshës Elizabeth II

Atyre që përpiqen të hamendësojnë të ardhmen zakonisht i jepet pseudonimi Nostradamus sipas astrologut të famshëm francez nga shekulli i XVI-të, i cili parashikoi shumë ngjarje moderne që kanë ndodhur që atëherë. Nga fillimi i Luftës së Madhe e deri te krijimi i bombës atomike dhe shumë ngjarje të tjera të rëndësishme historike, Nostradamus përmendi shumë prej tyre në një libër të cilin e botoi në vitin 1555 me titull "Les Propheties", Profecitë e përkthyera nga frëngjishtja. Brenda librit, ai gjithashtu arriti të hamendësonte moshën dhe datën kur mbretëresha Elizabeth II do të ndërronte jetë, shumë shekuj para se të lindte.

Botuesi Mario Reading, i cili kishte redaktuar librin origjinal dhe botoi një kopje në vitin 2005 me titull "Nostradamus: Profecitë e plota për të ardhmen", vuri në dukje parashikimet më domethënëse për shekullin e XXI-të, një nga dikur më domethënëse përveç 11 shtatorit ishte ai. Mosha e saktë do të vdiste Mbretëresha Elizabeth II, e cila ishte 96 vjeç.


“Mbretëresha Elizabeth II do të vdesë, rreth vitit 2022, në moshën rreth 96-vjeçare.”- thuhej sipas ekspertit Nostradamus.

Ajo që është interesante është se që kur doli ky lajm, libri është bërë bestseller brenda natës, pavarësisht se është botuar shumë vite më parë. Nostradamus përdori astrologjinë për të parashikuar ngjarje të ndryshme në të ardhmen. Metoda e saktë e përdorur është ende mjaft e paqartë, por një pjesë e vogël e parashikimeve të tij janë bërë të vërteta dhe ky është një nga më të saktat pasi ai jep dy numra të saktë: vitin "2022" kur ndodhi vdekja si dhe mosha “96”.

Ka shumë njerëz që e shohin librin si shumë të diskutueshëm dhe jo të besueshëm, është një rastësi sesi dikush nga gati 500 vjet më parë arriti të hamendësojë kaq shumë ngjarje të rëndësishme që kanë ndryshuar botën përgjithmonë.

"Mirabilis liber" i vitit 1522, një antologji profecish nga shikuesit e njohur të kohës, ishte një nga burimet kryesore të përdorura për librin e tij më të njohur, "Profecitë", ndërsa "Livre de l'estat et mutations" i Richard Roussat des times” shërbeu si bazë për aludimet e tij astrologjike. Thuhet se shumë nga parashikimet e tij bazoheshin në të vërtetë në ngjarje nga e kaluara që kishin ndodhur tashmë para vitit 1955.

Edhe pse ideja e Nostradamusit si një profet me aftësi të çuditshme për të parashikuar të ardhmen ka mbetur që nga shekulli i 16-të, studiuesit sot mendojnë se ai me të vërtetë kishte aftësinë për të projektuar ngjarjet e së kaluarës në të ardhmen dhe jo një aftësi të mbinatyrshme për të parë në botën e përtejme. Nostradamus nuk ishte as astrolog, as shikues; përkundrazi, ai kishte vetëm besimin se historia do të përsëritet, sipas Peter Lemesurier, një ish-gjuhëtar dhe përkthyes profesionist i Kembrixhit, i cili ka prodhuar të paktën 10 vëllime mbi figurën misterioze. Nostradamus pretendoi se kishte zgjedhur rastësisht pasazhe nga burimet e mëparshme duke përdorur metodën e njohur si bibliomanci, e cila daton që nga koha e Biblës, dhe më pas përdori llogaritjet astrologjike për të parashikuar shfaqjen e saj në të ardhmen.

Polemika pas punës së tij si astrolog nuk erdhi vetëm nga kritikat e marra nga bashkëkohësit e tij, por edhe për shkak të përdorimit të profecive të tij si propagandë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Nostradamus ka bërë edhe disa parashikime interesante për vitin 2023, si një tjetër Luftë e Madhe si dhe krijimin e rendit të ri botëror. Megjithatë, vetëm koha mund ta tregojë./CNA.al Burimi: History Of Yesterday. 

Lajmet e fundit nga