LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Nga Harvardi në Arizona/ Këto janë universitetet ku mësohet Gjuha Shqipe

22 Prill 2023, 22:40, Kulturë CNA

Nga Harvardi në Arizona/ Këto janë universitetet ku mësohet

Gjuha Shqipe, e cila njhet si një nga gjuhët më të vjetra në familjen e gjuhëve indoevropiane, tashmë mësohet në disa shkolla në vende të ndryshme të botës.

Para disa ditësh është raportuar së Gjuha Shqipe është përfshirë në programet e Universitetit të Harvardit.

Por, ky nuk është universiteti i vetëm ku Gjuha Shqipe mësohet gjerësisht nga studentët.

Shqipja është e përfshirë edhe në Universitetin e Arizonës, Universitetin DePaul, Kolegjin Mercy në Dobbs Ferry, New-York dhe së fundmi Universitetin e Harvardit.

Albi.info raoporton se në Kolegjin Mercy një numër i lartë studentësh zgjedhin Gjuhën Shqipe.

Alan Hartman, drejtori i Programit të Gjuhëve të Huaja Moderne të Kolegjit “Mercy” , pohon se në ky kolegj kishte numrin më të lartë të studentëve që mësonin shqip së në çdo kolegj tjetër të New York-ut.

Ai ka theksuar se shqipja është një gjuhë e rëndësishme në komunitetin e tyre të afërt dhe një gjuhë e rëndësishme në Ballkan.

Po ashtu, në Yale, përmes programit të Drejtuar Independent Language Study (DILS), Gjuha Shqipe është ndër gjuhët e ofruara që nga viti 2001.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lajmet e fundit nga