LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

We have not seen an Influencer like this/ By Arian Galdini

2023-11-11 20:00:00, Opinione Arian Galdini
We have not seen an Influencer like this/ By Arian Galdini
the prime minister, Edi Rama

He gives interviews to the Italian media, distributes Meloni and feels in his best days as an Influencer. We have seen influencers of social networks who have painted their houses with chocolate or who have burned yachts and expensive cars, in order to gain more likes and followers.

But like the one we are talking about, we have not seen.

He started his journey as an anti-communist, although he came from a family of communist elites, he became known as a mocker of all social categories during the period of the communist dictatorship in Albania in the early 90s. He later became a publicist who knew how to portray Sali Berisha as the last communist and the last dictator. And so he continued as a bohemian artist in the modern vein to one day become the Minister of Culture. His life itself was like his art, full of disorder and asymmetry but with a chaos of circles and lines that speak of a clarity of purpose beyond what appears. As a private person, it is not that he managed to do more than give himself fame and distinction among the post-communist elites of Tirana. But the day he saw the great power of public authorities, he probably awakened within himself "the being beyond circles and lines".

As the Minister of Culture, he saw that the "post-communist elites" in Albania are simply a toxic remnant of the times after the Ottoman Empire, mixed with the compression and strong turmoil during the 45 years of the Communist Dictatorship. 

He also understood that in order to dominate these "mediocre zooelites" he needed the favor of the "main leaders" and of course the power of money and public authorities.

This is where the ascent to the top of this man with unusual abilities and talents completely different from those he thought he had spent what he calls "his first life as an artist and sportsman" began.

This man's name is Edi Rama and today he is the Prime Minister of Albania. 

It has clearly won the war of the post-communist Albanian intra-elite and since 2013, it is easily dominating them all.

From the day he took control of the Government, he started his second life as a "primary political leader" and it took him 4 years of his first term to project his goals and ambitions as one of those few people who are lucky enough to enter the Club of Prime Ministers anywhere in the world.

Albania seemed small to this tall man, but enough to return to the foundation for the erection of his monument as an "international player".

As a former sportsman, i.e. as someone who knows well the emotions of sports fanatics, he used a football match in Belgrade between the National Teams Albania - Serbia, as an experiment to get his feet into the international game as a regional player.

For this, he needed the President of Serbia, Aleksandar Vu?i?, as a collaborator, and from that day they both became close friends and brothers.

Loja Rajonale i funksionoi për mrekulli përderisa, lodhja nga zgjerimi në BE, lindi edhe Proçesin e Berlinit si strategji e përgjigje sorollatëse e kohështyrëse të vendeve anëtare të BE, për 6 vendet e Ballkanit Perëndimor.

Lodhja nga zgjerimi dhe problemet e brendshme politike, bëri që Krerët e BE dhe vendeve anëtare të BE, të ulnin çdo kërkesë, shtrëngesë e standart moral, demokratik dhe perëndimor për liderët e Rajonit të Ballkanit Perëndimor.

Nuk kishte më rëndësi fare nëse Liderët e Ballkanit Perëndimorë ishin autokratë, të korruptuar, antiliri, klientelistë, tribalë, etj, etj.

Rëndësi kishte që ata ta luanin mirë lojë e cirkut me zgjerim, ku siç duket kostot e Samiteve e Konferencave Ndërkombëtare, ishin shumë më të lira për Krerët e BE dhe të vendeve anëtare të BE sesa ndërtimi e zhvillimi i proçeseve politike e ekonomike për ti transformuar këto vende dhe për ti pranuar në BE.

Demokracia kërkon shumë energji dhe para e mbi të gjitha kërkon shumë punë për të bindur publikun për vendimet që merren.

Samitet dhe Konferencat Ndërkombëtare janë një iluzion i përsosur mbi “demokracinë përmes fotove plot buzëqeshje” dhe kërkojnë realisht krejt pak para përtej premtimeve për shumë para, e mbi të gjitha nuk kërkojnë asnjë komunikim me publikun ndërsa janë PR i shkëlqyer, apo si e quajmë ne në shqip reklamë e paparë për publikun.

Edhe ndër liderët Rajonalë, Edi Rama zbuloi shpejt tek kolegët e tij ballkanas, ngjashmërinë me “elitat toksike postosmane dhe postkomuniste” që kishte hasur e tejkaluar në Shqipëri.

Askush nuk mund tia ndalte këtij njeriu vendosjen e një qëllimi të ri për dominimin e Klubit të Kryeministrave dhe Presidentëve të Ballkanit Perëndimor.

Për ta realizuar këtë atij i duhej një Shqipëri në Dispozicion.

Prandaj, sapo pllakoste një krizë ndërkombëtare diku, sapo paraqitej një nevojë diku, Edi Rama do të rendte për ta oftuar vendin e tij si të gatshëm të pranojë e bëjë gjithçka.

Mes skllevërve, thoshte dikur Mallolm X, skllavi i shtëpisë, është ai që i poshtëron skllevërit e tjerë më brutalisht se Padroni.

Kryeministrat dhe Presidentët e Cirkut të Ballkanit Perëndimor që bëjnë sikur po bëjnë përpjekje titanike për ti anëtarësuar vendet e tyre në BE, janë të gjithë “skllevërit e shtëpisë së Padronit”, por Edi Rama është ai që stërmundohet më shumë se gjithësecili për ti rënë në sy “Padronit”, meqenëse ai i lejon vetes çdo “tepri” si ish artist bohem nga jeta e tij e parë.

Të gjithë këta e dinë mirë se detyra e tyre është ti mbajnë me rrena e iluzione anëtarësimi vendet e tyre, derisa BE apo vendet anëtare të BE të shohin çdo bëhet më tej.

Të gjithë këta e dinë mirë të vërtetën e hidhur se me gjendjen e rrethanat ekonomike, institucionale, demokratike, politike dhe të drejtave njerëzore e me kulturën që kanë këto vende të Ballkanit Perëndimor,  u duhen më tepër se 30 vjet që të bëjnë progres të merituar për tu anëtarësuar në BE sipas kritereve.

Kjo është e vërteta. Të thonë çtë duan, të gënjejnë sa të duan, kjo është e vërteta. 

Tani ja ku jemi në vitin e 10 të Edi Ramës si Kryeministër. Ai dhe Aleksandër Vuçiçi i Serbisë janë dy liderët më jetëgjatë në Rajon. Zoran Zaevi i Maqedonisë Perëndimore iku. Gjukanoviçi i Malit të Zi iku. Kosova ka ndërruar disa Kryeministra por tani ka një Kryeministër të fortë politikisht dhe kjo i shqetëson të dy, edhe Edi Ramën edhe Aleksandër Vuçiçin. Bosnje Hercegovina nuk është fare problem përsa kohë Dodiku qëndron andej si “qen i hazdisur” i Vuçiçit.

Çfarë u nevojitet më tutje, Edi Ramës dhe Vuçiçit?

E thjeshtë.

Vuçiçit i mjafton Rusia dhe Kina për të luajtur si “aktor me pretendime” që herë ia dredh e herë ia hedh vallen Perëndimit.

Ndërsa Edi Ramës i duhet patjetër “Shqipëria në Dispozicion”.

Projekti i Edi Ramës nuk është as një Shqipëri e zhvilluar, as një Shqipëri e dinjitetshme, e aq më pak një Shqipëri Europiane.

Në turizëm Edi Rama ofron një Shqipëri me çmim të lirë.

Për investitorët e huaj, Edi Rama ofron Shqipërinë pa sindikata.

Ndërsa për Krerët Politikë Perëndimorë, Edi Rama ofron një “Shqipëri në Dispozicion”.

I bëra këto shpjegime, për të mbërritur tek Marrëveshja më e fundit e firmosur në Romë nga Edi Rama si Kryeministër i Shqipërisë dhe znj. Meloni si Kryeministre e Italisë.

Pasi, lexova intervistën e Edi Ramës për Corriere della Sera, përveç pallavrave kinse intelektualiste dhe sofiste me të cilat Edi Rama përpiqej të shpjegonte e arsyetonte veten e tij, qëllimet e tij dhe vetë marrëveshjen për emigrantët, më tejshpoi në ndërgjegjen time fraza e tij se nuk ka pasur asnjë kritikë për marrëveshjen.

Opozita Italiane është krejtësisht kundër marrëveshjes, por për Edi Ramën kjo nuk quhet kritikë. Opozita shqiptare dhe të gjitha grupimet politike dhe civile opozitare në Shqipëri, janë kundër marrëveshjes, por për Edi Ramën kjo nuk quhet kritikë.

BE po mendohet prej ditësh për marrëveshjen, por kjo për Edi Ramën, nuk konsiderohet si ndoshta një kritikë. OKB dhe UNHCR e kanë kundërshtuar marrëveshjen, por për Edi Ramën kjo nuk quhet kritikë. Amnesty International e ka kundërshtuar marrëveshjen, por përsëri për Edi Ramën kjo nuk quhet kritikë.

A e kuptoni znj. Meloni çfarë keni pranuar e kë keni pranuar në mirëbesimin tuaj? A e kuptoni znj. Meloni se për Edi Ramën, kritika konsiderohen vetëm ato që vijnë nga “Padroni”? Ju znj. Meloni mund ta përdorni “skllanin e shtëpisë së Padronit” si të doni, veç bëni kujdes se ky njeri, Edi Rama nuk është Jakomoni.

Edhe pse ai vjen i veshur si fashionist Haute Couture tek ju, edhe pse ai vjen si Kryeministër i “Shqipërisë në Dispozicion”, mos e harroni të vërtetën brutale se ai është “skllavi i shtëpisë së Padronit”, që i keqtrajton pa pikën e njerëzizmit e përgjegjshmërisë bashkëqytetarët e tij.

A vërtetë e besoni se ky njeri po i gjendet Italisë në ditë të vështira, kur ky nuk ka asnjë shtysë nderimi, respekti e dashurie për qytetarët e tij?

Ju ka futur në kurth e nderuar znj. Meloni.


Neither as a leftist nor as a rightist, completely like a harlequin, this Prime Minister of "Albania in Disposition" is leading you into a trap.

His generous offer is like apple poison to Snow White.

Edi Rama is thinking about his fourth term, to use Albania as the basic material for his third life as an Influencer of Social Networks and activities in international clubs.

I am one of Edi Rama's critics, I am writing these lines, not because I hope that Edi Rama will consider everything I have written as criticism, but because I hope that you will take it seriously when I repeat to you that Edi Rama is not Jacomon.

12:57 Opinione Lutfi Dervishi

Deal in the dark…

An agreement to receive immigrants from third countrie...

17:17 Opinione Monika Stafa

THE LOVE OF ALEJANDRA

The war has started in Israel. On an evening of dancin...

Lajmet e fundit nga