LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

"None of these" is today's winner of the elections in Albania

2022-10-01 08:40:00, Opinione Astrit Patozi
"None of these" is today's winner of the elections in Albania
Former coordinator of Democratic Obedience, Astrit Patozi

To understand the depression of today's Albania, it is enough to see the last survey of Zaloshnja. This is the reason why most of our leaders and philosophers pretended they didn't see it, while the common people, who translate more from Albanian to Albanian than from other languages, read it as always with their glasses on.

Duket qartë se ka shkuar në zgrip mbështetja për trekëndëshin e dinosaurëve, që alternojnë prej dekadash pushtetin në Shqipëri, ndërkohë që është rritur frikshëm masa e atyre që nuk besojnë tek asnjëra prej partive kryesore.
Shqiptarët, që kanë votuar asnjërin prej tyre, janë praktikisht sot fituesit e zgjedhjeve në Shqipëri, por ky nuk është domosdoshmëriaht një lajm i mirë.

Vetëm mospranimi i së keqes si formë reagimi shoqëror ëahtë i pamjaftueshëm për të sjellë ndryshimin. Sepse kjo është një shumicë e papërfaqësuar dhe nuk ka asnjë vlerë rritja e vëllimit të saj, nëse ajo do të vijojë të mbetet e pagojë dhe në kufinjtë e vetëm refuzimit.

Por ky është një sinjal për gjithëkënd, që ka diçka për të thënë e për të bërë politikisht në këtë vend në funksion të një vizioni të ri, që nuk ka lidhje me kënetën, ku gjendemi sot. Që do të thotë se njerëzit, të cilët po presin një projekt të ri politik janë sot më shumë se asnjëherë tjetër, ndaj nuk ka asgjë që e justifikon hezitimin.

"None of these" is today's winner of the elections in Albania

Ndonëse politika nuk është sport kaq i lehtë për t'u ushtruar, kjo është koha ideale për t'i zgjuar dhe për t'i bërë bashkë ata që duan realisht të përfaqësojnë një Shqipëri të ndryshme nga ajo e atyre të treve, që ua kanë vështirosur njerëzve atdheun e tyre.

Ndryshe, u bie më mirë që të shohin hallet veta dhe nëse e kanë pasion, të shohin filma me luftë false çdo të enjte nga parlamenti i statuskuosë së kryetarokracisë.

If they have no other option, to shut up, put their heads down and line up in one of the 3 old political garrisons, hoping that one day the infallible leader will remember to feast them with a bone, like everyone else. others.

Because "none of these" is a message for those who understand and dare politically, but it is not an option on the ballot that can bring down our system rotten with corruption and abuse of power.

Lajmet e fundit nga