LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The biggest injustice is to pretend to be right!

2022-09-26 19:52:00, Opinione Lutfi Dervishi
The biggest injustice is to pretend to be right!
Lutfi Dervishi

The Administrative Court in Tirana did not surprise anyone today when it did not suspend the arbitrary order of the Ministry of Education to close the educational activity of a private kindergarten. Reasoning: you don't prove that they were harmed." Such reasoning goes beyond the scriptwriters of horror films.

The old man would say: "even this masquerade is necessary".

But what is the concept of judge damage?

How can civil law (material and/or moral damage) be confused with administrative law (unfair order/decision)

What makes a judge afraid to decide according to his professional conscience?

 Fear?

Në seancën e gjyqit si mjet për të ushtruar presion ishte investuar edhe Avokatura e Shtetit. Çështja është krejt jashtë fushë veprimit të Avokaturës së Shtetit. Por aferim. Avokatët e shtetit gjejnë kohë për të shkuar në sallën e gjyqit për mbylljen e një kopshti fëmijësh?!!

Kur në një çështje kaq të qartë nuk fiton e drejta, por arbitrariteti çfarë mund të presësh nga gjyqtarët në çështje më të komplikuara?

Kur çdo njeri që pyet në rrugë e di shumë mirë pse po mbyllet sot kopshti dhe nesër shkolla, si ndodh që këtë gjë nuk e di gjykatësi?

Nëse do të kishim një gjykatës ideal do të mjaftontin dy pyetje për përfaqësuesit e ministrisë dhe Avokatisë së Shtetit, për të zbuluar motiviet e vërteta të mbylljes së kopshtit: - Sa inspektime kanë zhvilluar në kopshtet e tjera? Në renditjen nga 1 deri 10 çfarë vendi zënë në rang vendi (sipas inspektimeve të mërpashme të vetë ministrisë), kopshti i i mbyllur?

Por, duket se gjykata nuk ka qenë e interesuar për të vërtetën, por ka qenë në “siklet” mos i prish punë qeverisë.

Nëse në përballjet mes shtetit dhe institucionet private fiton gjithmonë shteti, nëse në përballjet e biznesit me grupet mjedisore, fiton gjithmonë biznesi, nëse në përballjet mes shtetit dhe individit fiton gjithmonë shteti, nëse në përballjet mes “të fortit” dhe të “dobtit” fiton gjithmonë i forti, atëherë pse na duhen gjykatat?.

Those who decide to run away from this country, do not run away because there is no opportunity or hope here, they run away more because of the conviction that "you cannot find justice" in this country.

Justice is not an abstract concept, but very concrete, it is the foundation of a free society.

When in such a simple case, the court closes its eyes and reasons in a way that would make even Shvejk blush, we have no choice but to hope that one day the judge will blush from the decisions he makes himself.

The worst form of injustice, Plato said, is to pretend to be right.

Lajmet e fundit nga