LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Why don't I watch the news on television and keep it in the closet?

2022-09-29 14:32:00, Opinione Artan Fuga

Why don't I watch the news on television and keep it in the closet?
Male audiences are more interested in current affairs news on television than female audiences. From this point of view, it can be said that this television category, being oversaturated with politics, has a masculinist and authoritarian nature.

All this has nothing to do with the biological gender of moderators or speakers. These can also be women, even beautiful, even elegant, even very feminine and delicate in body, facial expressions and behavior. But, all these characteristics do not change anything in that the edition has or does not have a masculinist nature.

Kjo e fundit vjen jo vetëm nga natyra virile, e tensionuar, kërcënuese, përjashtuese e politikës si përmbajtje e lajmit televiziv mbi të, por edhe nga mënyra si formulohet lajmi, si direktivë burokratike, nga fjalët e ngurta që e shprehin atë, nga fakti se brenda tij nuk ka asnjë element nga kultura alternativiste, çdo gjë paraqitet si e paravendosur, e gjithë ditur, e për më tepër pa asnjë element dialogu, diakronie brenda strukturës të lajmit.

Gjithçka i bindet përmbajtjes të të folurit të spikerit, a thua se në realitet të gjithë mendojnë e shprehen brenda atij aksi, iu përgjigjen vetëm pyetjeve dhe dilemave të tekstit të lajmit si në hetuesi, prandaj edhe lajmi duket si deklaratë a njoftim funebër, sepse edhe në atë mënyrë lexohet nga një gojë që qëndron mbi një fytyrë që e mban kokën drejt, qafën e ngritë, trupin e ngritë si mumje mbi kolltuk, dhe sytë që nuk i ndahen një ekrani ku gjendet teksti që lexohet.

Feminizoni lajmet ! Bërtet televizori im që nga frigoriferi ku kam e ndryrë duke i hedhur një thes mbi kokë!

Lajmet e fundit nga