LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

How to become a billionaire like Ermal Beqiri

2023-08-21 13:11:00, Denoncim Gent Progni
How to become a billionaire like Ermal Beqiri
Illustrative photo

There is no need for SPAK or the simple Prosecution to bother with an elaborate investigation. With a simple calculator you can calculate the papers published in QKB by Ermal Beqiri for Soft & Solution. On this occasion, all Albanians can learn how to become a billionaire like Ermal Beqiri without any talent, but only an "employee" like Arjola Koromani and an "owner" like Mirlinda Karcanaj.

Ermal Beqiri's Soft & Solution was founded in 2011. Although he was the "de facto" owner of the company since the time of Baba Taku (the first mentor) with papers, it was only done on 30.7.2021, when his achievements became too big along with the firm's billions. He was forced to provide under his own name out of fear of being taken from the "worker". Today, Ermal Beqiri is a billionaire with paper money and a "billionaire" as the Americans say in black with dollars.

Soft & Solution was originally founded by Vjollca Vasiari and Enida Puto (26.1.2011) with a capital of 100 ALL. A few months later (3.10.2011) the quotes went to Dritan Didi who bought 1,000,000 ALL. After a few months (5.3.2012) the quotas were bought by the "work shop" Arjola Koromani with the same value of 1,000,000 ALL. If you compare the two quota transfer contracts, even though it looks like the parties are related to each other, the contracts are both identical copy-paste related to the same notary Suzana Jashari. This shows that these paper transactions were merely formal. Usta Ermali from Gjirokastra had a plan

View balance data:

For the year 2013- Total assets 15,019,268 ALL

For the year 2014- Total assets 14,156,173 ALL

For the year 2015- Total assets 64,031,097 ALL with a figure of 106,589,776 ALL classified in the balance sheet as "income from exploitation"!!!

For the year 2016- Total assets 288,363,981 ALL with a figure of 451,214,887 ALL classified in the balance sheet as "income from exploitation activity"!!!

Balance sheet 2017- does not open KKB

For the year 2018- Total assets 454,256,740 ALL while the amount of 245,713,945 ALL is declared as income from the activity

For the year 2019- Total assets 722,329,834 ALL, with a figure of 493,896,036 ALL classified in the balance sheet as "income from exploitation activity"!!!

For the year 2020- Total assets 715,657,456 ALL, with a figure of 649,825,011 ALL classified in the balance sheet as "income from the main activity"!!!

Në 29.7.2021 me një kontratë të titulluar Shitje pasurie e luajtshme (kuota kapitali) “pronarja” Arjola Koromani ia shet 100% kuotat e firmës Ermal Beqirit me të njëjtën vlerë prej 1.000.000 lekë sikur në ditën që shoqeria ishte themeluar 10 vjet para!!! Ndërkohë që aktivet e shoqerisë sipas bilanceve tregojnë për shifra marramendeëse aktivesh (7 milion $) dhe xhiroje që vështirë ta besosh që një pronar të shesë për dhjetë milion lekë të vjetra aksionet!!! Këtë e beri “puntorja” Arjola Koromani për “pronarin” Ermal Beqiri. Po të lexohet me vëmendje kjo kontratë prej 2 faqesh është e pandarë nëpër nene. Kontrata është lidhur tek noterja Majlinda Demollari nr. repertor 5918 nr. koleksion 1934. Në titull dhe në gjithë faqen e parë kontrata quhet si kontratë shitje ndërsa palët quhen si ‘shitës’ dhe ‘blerës’. Në faqen e dytë kontrata quhet “kontratë dhurimi”!!!!! Kjo “ngatërresë” që ngjan si lapsus po të shihet me vëmendje nuk është fare lapsus se një kontratë shitje sidomos e lidhur para noterit duhet të ketë të përcaktuar mirë “çmimin” që Ermal Beqiri ka paguar për të blerë  kuotat e një shoqërie që në vitin financiar referon si vlerë aktivesh shifrën prej 715.657.456 lekë pra rreth 7 milionë euro!!! Kontrata e shitje-dhurimit duhet të tregonte si, ku dhe kur ia ka kaluar çmimin e shitjes Ermali - Arjoles. Plus që një kontratë shitje kuotash kapitali të një shoqeri tregtare me 7 milion euro aktive para shitjes duhet të kalonte përmes vlerësimit të një eksperti kontabël për të caktuar vlerën reale të kuotave të shoqerisë në mënyrë që noteri që vulos shitjen ose dhurimin të orientojë palët për detyrimet që duhet ti paguajnë shtetit për këtë transkasion në varësi të vlerës reale. Po kjo nuk ka ndodhur dhe kuptohet pse. Vetëm 2 ditë më vonë po të shihet prap QKB tani miliarderi Ermal Beqiri që është ortak i vetëm i Soft & Solution e zmadhon kapitalin dhe e bën nga 1.000.000 lekë në 60.000.000 lekë!!! Këtë zmadhim eksperti i Ermalit e justfikon me “fitimet e pashpërndara” që Arjola ja shiti apo ja dhuroi Ermalit për 10 milionë lekë të vjetra. Pra Arjona Koromani pranoi të bëhet nga pronare miliardere e Soft & Solution në një administratore dhe punëtore e thjeshtë e shoqerisë.

Soft & Solution në vitin 2021 ka total kapitali dhe aktive 795.824.916 lekë afërsisht 8 milion dollare ose euro. Kurse për vitin 2022 totali i aktiveve kap shifrën e frikshme 1.018.732.946 lekë ose konvertuar 10 milion dollarë ose euro meqenëse janë një kurs të përafërt. Ermal Beqiri me letra është miliarder!!! As bilancet e bankave nuk kanë këto fitime në letra.

Lindin shumë pyetje për miliarderin nga Gjirokastra:

Çfarë aktiviteti dhe kontratatsh ka lidh kjo shoqeri që zhvillon këtë xhiro dhe rrit në mënyrë galopante nga viti në vit aktivet e saj???

A është kontrolluar ndonjëherë nga tatimet dhe DPPPP se ku i çon paratë dhe si mundet që ti shmanget detyrimeve qe ka ndaj shtetit Soft & Solution duke transferuar kuotat në mënyrë fiktive nga Bosi te puntorja për vlera qesharake në raport me të ardhurat reale që deklaron???

Ka edhe me shumë. Soft & Solution me nipt L11328009F ka marrë edhe nje licencë nga Banka e Shqiperisë si institucion financiar i parasë elektronike. Si e mori? Kush dhe si ja dha?

Rregullorja 59/2021 ''Për licencimin e institucioneve të pagesave dhe institucioneve të parasë elektronike, si dhe për regjistrimin e ofruesve të shërbimeve të pagesave'' u miratua nga Guvernatori Sejko i Bankes se Shqiperisë në 24 Dhjetor 2021. Direkt pas dy ditesh me 26.11.2021 pa u publikuar akoma vendimi në fletoren zyrtare Soft & Solution me administratore Arjola Koromanin mori licencen si institucion financiar i parasë elektronike!!! Vetëm për dy ditë Banka qendrore e njohu Arjolën e vlersoi aftësitë e saj profesionale dhe jo vetëm mori paratë që i duhen bankës rreth 450 milion si kapital fillestar por dhe një her aq si kapital në xhep se kështu jepet licenca në Shqipëri për dy ditë nga 200 milion dita . Përse e do Ermali licencën e pares elektronike???

Këtë përgjigje mund ta japë puntorja e pareve Arjola Koromani që ka qenë gjithnjë puntorja e Ermal Beqirit. Arjola Koromani është thembra e akilit që nëse kapet dhe bëhet “pentita” mund te tregoje se ku ka cuar dhe xhiruar ne te zeze e ne te bardha shiframe maramendëse mbrenda dhe jashtë Shqiprisë. Follow Arjolën dhe money se do dalin bilionat në dollar euro vet. Arjola Koromani mund të çojë në burg të gjatë Mirlinda Karcanaj dhe shumë burra me kollare të institucioneve publike ku ajo me metodat e saj i ka rekrutuar duke i blerë me para dhe joshur me forma të tjera. Arjola di shumë. Ajo është çelsi.

Hapni niptin në QKB të Soft & Solutiondhe shihni të gjitha sa thuhen më sipër. Hapni dhe faqen e Bankës qendrore shifni licencën e parasë elektronike të Soft & Solution.

So much investigation and billions come out. Which company in Albania earns 10 million euros in this time???

Lajmet e fundit nga