LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta 1400 lekë, drejtori u mori 2000 lekë

31 Maj 2023, 21:44, Denoncim CNA

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Emisioni Fiks Fare solli rastin e një shkolle në Podgorie, në njësinë Vreshtas të bashkisë së Maliqit, drejtori i së cilës bën ekskursion pa miratim nga Zyra Vendore Arsimore.

Gazetarët e Fiksit shoqëruan në Dajt gjatë ekskursionit rreth 120 fëmijët të cilët treguan se kanë udhëtuar pa lejen e Drejtorisë Arsimore.

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Madje njëherë ishin lajmëruar se do anulohej, por pastaj u lejua sërish. Shoferët që sollën fëmijët, në biseda me bashkëpunëtorët e Fiksit treguan se kishin marrë 1400 lekë për udhëtimin vajtje- ardhje , ndërkohë që fëmijëve drejtori u ka marrë 2000 lekë.

Fiksi solli edhe hipjen e fëmijëve në teleferik, ku 2 grupe ishin pa shoqërues.

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Gazetarët e Fiksit kërkuan një përgjigje nga drejtori i shkollës i cili pranoi se i çoi fëmijët pa lejen e Zyrës Vendore Arsimore, madje këtë leje e ka kërkuar por nuk i është miratuar.

Edhe pse në udhëzimin nr 31 të Ministrisë së Arsimit, të vitit 2020, thuhet se ekskursionin e miraton Zyra Vendore Arsimore pasi është përcaktuar qëllimi i ekskursionit, vendi, koha dhe tarifa.

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Drejtori pranon se tarifën e transportit e ka vënë ai bashkë me kompaninë e autobuzëve dhe e kanë menduar më shtrenjtë si biletën.
Fakt për të cilin shoferët kishin thënë të kundërtën.

Drejtori mohon të kenë hipur fëmijët në teleferik pa shoqërues, por kur gazetarja tha se është e xhiruar atëherë heshti.

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Juristi i Zyrës Vendore Arsimore Maliq tha se nuk kanë miratuar asnjë leje për ekskursion. Ndërkohë drejtoresha e këtij institucioni pyetjet e Fiksit i kërkoi me shkrim edhe pse gazetarja insistoi për 30 minuta, që të merrte një përgjigje nga Zyra Arsimore.

Për rastin në fjalë do merreshin masa apo jo, por Gentiana Drabo, drejtuese e zyrës nuk dha asnjë përgjigje./ tch

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Maliq/ Drejtori ekskursion me nxënësit pa lejen e ZVA-së! Bileta

Lajmet e fundit nga