LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

OLAF dorëzoi kallëzim në SPAK/ Përdorimi i fondeve të BE vijon të bëhet nga Ilir Beqaj

12 Prill 2023, 17:35, Aktualitet CNA

OLAF dorëzoi kallëzim në SPAK/ Përdorimi i fondeve të

Ilir Beqaj ka refuzuar mandatin e deputetit, duke zgjedhur të qëndrojë në drejtim të Agjencisë Shtetërore të Programin Strategjik dhe Koordinimit të Ndihmës.

Ilir Beqaj është krye-monitoruesi i shpenzimit të fondeve që Bashkimi Europian jep për asistencë në vendin tonë.

Ai u emërua në këtë detyrë në fund të dhjetorit 2021, me firmë të kryeministrit Edi Rama.

Beqaj nga pozicioni i drejtorit të “fondeve të BE-së”, deklaroi se Agjencia “do t’i japë zgjidhje një shqetësimi të kahershëm të komunitetit të donatorëve, atë të rimbursimit të TVSH-së për ato raste kur institucionet përfituese të projekteve nuk kanë qenë në gjendje të programojnë si duhet në kohë buxhetet e tyre respektive”.

Në raportin vjetor të SPAK dallohet një kallëzim i dorëzuar nga Ambasada Gjermane dhe OLAF.

OLAF dorëzoi kallëzim në SPAK/ Përdorimi i fondeve të

OLAF është zyra që heton për mashtrimet me fondet e BE.

Si Ministër i Shëndetësisë, në mandatin e parë të Edi Ramës (2013-2017), Ilir Beqaj nënshkroi 4 kontrata koncesionare, me vlerë miliona euro- “Checp Up”, “Hemodializën”, “Laboratorët” dhe “Sterlizimin”.

Kontratat koncesionare janë kallëzuar pranë Prokurorisë së Posaçme – SPAK-ut.

Në verën e vitit 2022, Ilir Beqaj u pa disa herë të hynte në zyrat e SPAK-ut.

Në pritje të rezultateve, Ilir Beqaj vijon punën në zyrën që duhet të merret me menaxhimin e fondeve të BE-së./ CNA.al

Lajmet e fundit nga