LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Marrëveshje mes SPAK dhe Prokurorisë Publike Evropiane

4 Gusht 2023, 21:20, Aktualitet CNA

Marrëveshje mes SPAK dhe Prokurorisë Publike Evropiane

SPAK dhe Prokuroria Publike Evropiane kanë nënshkruar një marrëveshje.

Marrëveshja mbulon bashkëpunimin operacional dhe strategjik, si dhe çështjet institucionale dhe parashikon disa rregulla për mbrojtjen e të dhënave.

Në një njoftim të publikuar në rrejtet sociale thuhet se palët kanë rënë dakord të bashkëpunojnë në lidhje me mbledhjen e provave, ngrirjen e pasurive, krijimin e ekipeve të përbashkëta hetimore dhe ekstradimin.

Njoftimi i plotë:

Më 29 qershor 2023, ZPP-ja përfundoi një marrëveshje pune me Strukturën e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar të Republikës së Shqipërisë (SPAK). SPAK është një prokurori e specializuar e pavarur nga Prokuroria e Përgjithshme e Shqipërisë. Me këtë të fundit, EPPO nënshkroi një marrëveshje pune në korrik 2022.

Marrëveshja mbulon bashkëpunimin operacional dhe strategjik, si dhe çështjet institucionale dhe parashikon disa rregulla për mbrojtjen e të dhënave. Palët pohojnë se do të bashkëpunojnë ngushtë në bazë të traktateve përkatëse të KiE-së në lidhje me mbledhjen e provave, ngrirjen e pasurive, krijimin e ekipeve të përbashkëta hetimore dhe ekstradimin.

SPAK mund të dërgojë një oficer ndërlidhës në selinë e EPPO-së në Luksemburg. Palët ranë dakord gjithashtu që të organizojnë takime të nivelit të lartë mes Kryeprokurorit Evropian dhe Kryeprokurorit të Posaçëm të SPAK-ut, si dhe takime teknike. Palët gjithashtu mund të bashkëpunojnë në organizimin e ngjarjeve të përbashkëta trajnimi./CNA.al

Lajmet e fundit nga