LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Censi i Popullsisë/ Kryepiskopi Anastas Janullatos bën thirrje: Të jeni të kujdesshëm, regjistrimi i rëndësishëm

18 Shtator 2023, 12:16, Aktualitet CNA

Censi i Popullsisë/ Kryepiskopi Anastas Janullatos bën thirrje:

Kryepiskopi Anastas Janullatos në fjalën e tij në fund të Liturgjisë Hyjnore, u ka bërë thirrje të gjithë ortodoksëve që të jenë të kujdeshëm në plotësimin e pyetjeve në Censin e popullsisë.

Sipas tij shpesh këto regjistrime nuk japin ikonën e së vërtetës ndaj duhet që të jenë të kujdesshëm me pyetjet që bëhen.

Ai dha dhe disa orientime se duhet të kihet parasysh kur plotësohet pyetësori.

“Duhet që ky regjistrim të jetë i drejtë dhe i saktë”, tha ai.

“Këtë javë do të fillojë diçka shumë e rëndësishmë në vendin tonë, regjistrimi i popullsisë. Të gjitha vendet e veçanërisht vendi ynë ka nevojë për të vërtetën. Shpesh këto regjistrime nuk japin ikonën e së vërtetës. Në regjistrimin e fundit u shfaq një ikonë e ortodoksëve që ishte e padrejtë. Regjistrimet i thonin me saktësi numrat ku ortodoksët ishin te 20 për qind ose më shumë. Herën e fundit ne na kishin paraqitur më pak se 10 për qind. Ju lutem të keni parasysh pyetjet se si mund të jenë bërë. Kur bëhet fjalë se në cilin komunitet jeni pjesë pyetja është jo e qartë. Kjo është pengesë e parë. Dhe kur thonë a jeni praktikant dhe ju thoni jo aty ndalon pyetja.

Të jeni të kujdesshëm me fjalën praktikant. Ka njerëz që janë pjesë e Kishës Ortodokse dhe ata mund të përgjigjen që nuk janë. Ndoshta ata nuk mund të jenë të përpiktë në gjërat e Këshillit Ortodoks. Të kujdesemi të gjithë ne dhe t’u themi të gjithë të tjerëve që nuk janë praktikantë të kërkojnë të fillojnë në pyetjet e tjera. Do t’ju luteshim të vazhdojnë me pyetjen dhe atje është i krishter ortodoks. Duhet të këmbëngulni që të vendoset atje. Duhet që ky regjistrim të jetë i drejtë dhe i saktë. Është shumë i rendësishëm ky regjistrim.”/ CNA

 

 

Lajmet e fundit nga