38 prokurorë të pezulluar nga Vettingu marrin paga/ Refoma që po zhvat buxhetin

28 Mars 2022, 12:47, Vetingu CNA
38 prokurorë të pezulluar nga Vettingu marrin paga/ Refoma që po

Vettingu po spastron drejtësinë, po bllokon dosje të tëra hetimore por njëherësh edhe po zhvat buxhetin e shtetit.

Të paktën kjo është situata në Prokurori e pasqyruar në raportin e Monitorimit të Performancës për vitin 2021.

Vettingu ka boshatisur prokurorinë, si dhe 38 prokurorë të pezulluar nga Vettingu, vijojnë të paguhen me 75 përqind të pagës.

?Në fund të vitit 2021 prej 257 prokurorë, 38 prej tyre paguhen me 75% si të pezulluar prej vetingut?, thuhet në raport.

Sipas të njëjtit raport, buxheti vjetor i alokuar në shpenzime personeli në fillim të vitit 2021 ishte 1,870,000 mijë lekë,  buxheti i rishikuar vjetor është 1,745,000 mijë lekë , ndërsa realizimi vjetor 1,721,828 mijë lekë ose në masën 98.67 %.

Numri i punonjësve të PP -së i miratuar me ligj për vitin 2021 është 928 punonjës ndërsa  në fund të vitit kanë qenë 837punonjës.

Me një mungesë me 91 punonjës, nga të cilët 64 prokurorë,13 oficerë të policisë gjyqësore dhe 14 punonjës administrate./CNA.al

Lajmet e fundit nga