LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Çfarë u duhet shqiptarëve sot?

3 Tetor 2022, 19:24, Opinione Mentor Kikia
Çfarë u duhet shqiptarëve sot?
Foto ilustruese

Në të gjitha deklaratat publike të opozitës, në tubime, konferenca apo pjesëmarrje në studiot televizive, dëgjon më së shumti shprehjen: Të rrëzojmë qeverinë; Të rrëzojmë Edi Ramën…

Së pari çfarë nënkuptohet me “rrëzim të qeverisë”?

Në demokraci, një qeveri nuk rrëzohet, ajo zëvendësohet përmes votës. Këtu mund të thoni se socialistët kanë dëshmuar se nuk zëvendësohen natyrshëm me votë, ndaj fjala rrëzim, si shprehje e një veprimi më të dhunshëm, është më e duhura për të zëvendësuar fjalën “zgjedhje”.

Së dyti, çfarë nënkupton rrëzimi i qeverisë?

Pavarësisht nëse arrihet apo jo, teorikisht ai nënkupton që vendin e saj e zë aforfe ai që e rrëzon.

Unë mendoj se socialistët janë duke konsumuar një mandat të tretë abuziv sa i takon, së paku, korrupsionit. Për pasojë kjo forcë politike meriton të zbresë në opozitë. Por shqiptarëve nuk u intereson thjeshtë largimi i një qeverie të korruptuar. Kjo mund të jetë më së shumti dëshira dhe objektivi i opozitës. Shqiptarëve u intereson një qeverisje më e mirë dhe një qeverisje më e mirë nuk nënkupton aforfe çdo qeverisje tjetër përveç socialistëve.

A kanë shqiptarët sot alternativë më të mirë se një qeveri që inauguron rrugët në çdo 5 kilometra dhe në çdo 5 kilometra shton nga 10 milion Euro fonde?

A kanë shqiptarët sot një alternativë më të mirë se një opozitë, që ditën e akuzon qeverinë për ato që bën dhe natën fle me “mullixhiun” e saj?

Fatkeqsisht jo!

Shqiptarët kanë nevojë për një Alternativë të Re, që nuk premton thjeshtë rrëzimin e qeverisë, apo zëvendësimin e saj. Por premton një model të ri politik, së pari, e pastaj një model të ri qeverisës dhe shtetformimi.

 

Lajmet e fundit nga