LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The third document that connects Mirel Mërtiri with the incinerators

2022-06-20 12:53:00, Denoncim CNA

The third document that connects Mirel Mërtiri with the incinerators

Mirel Mërtiri is the "shadow" man, who is suspected of being behind the incinerator concession scheme in Albania. A concession among the most accused, for which there is already an investigation by the judiciary.

It is about three incinerators, in Fier, in Elbasan and in Tirana, where the winner of this concession is the company "Integrated Energy BV", which tried to "sell" as a Dutch success.

Also called the "brain" of the incinerator scheme, Mirel Mërtiri, until a few days ago, did not appear directly in the scheme with his name, as a representative of the incinerator company.

Por, ditët e fundit CNA.al ka publikuar dokumente ekskluzive që tregojnë lidhjen e drejtpërdrejtë të Mirel Mërtirit, ku një herë shfaqet si delegat i kompanisë së inceneratorëve, e herë tjetër si përfaqësues.

Ndërkohë, CNA.al sjell sot një tjetër dokument ekskluziv, që tregon sërish lidhjen e Mirel Mërtirit me kompaninë, e cila duket se qëndron në majë të piramidës që ka marrë koncesionin e inceneratorëve në Shqipëri.

Bëhet fjalë për një deklaratë noteriale, e lëshuar nga kompania "Almares Menagment B.V.", që autorizon Mirel Mërtirin të hapë llogari bankare apo të transferojë para, në emër të kësaj kompanie, në Zvicër.

Deklarata noteriale është firmosur nga dy përfaqësuesit e kompanisë, një shtetas gjerman, Marcc Lapat, si dhe një shtetas italian Giuseppe Ciaffaglione, emri i të cilit del edhe tek inceneratori i Tiranës.

The third document that connects Mirel Mërtiri with the incinerators

The third document that connects Mirel Mërtiri with the incinerators

The third document that connects Mirel Mërtiri with the incinerators

Pra, përtej asaj që u pretendua se koncesioni i inceneratorit të Tiranës është marrë nga një kompani holandeze, CNA.al ka treguar nëpërmjet dokumenteve se kompania "Integrated Energy B.V." ishte një kompani, ku pas saj fshihej Klodian Zoto dhe ajo ishte regjistruar në adresën Delflandlaan 1 Queens Tower në Amsterdam, si pjesë e një grupi kompanish ku humbeshin gjurmët.

Por, këto ishin dhjetëra kompani me të njëjtën adresë dhe ishin pjesë e kompanisë mëmë, Residence Corporate Services BV, ku brenda saj përfshihej edhe kompania Almares Menagment, e cila ishte bashkëdrejtore e kompanisë "Intgrated Energy BV", e cila më pas u bë Geogenix B.V.

Dhe tashmë sjellim dokumentin ku kompania Almares Menagment autorizon Mirel Mërtirin të transferojë paratë në Zvicër.  

Nga ana tjetër, kujtojmë këtu se CNA.al ka publikuar edhe të tjera dokumente që faktojnë lidhjen e drejtpërdrejtë të Mirel Mërtirit, me kompanitë e inceneratorëve, të cilat duke përdorur Shqipërinë si “trampolinë”, po tentojnë të shpërndahen në shumë vende të Afrikës apo dhe Lindjen e Mesme.

Së pari, doli që Mirel Mërtiri ka qenë drejtor i kompanisë “Integrated Technology Services”. Kjo e fundit kompania që ka marrë koncesionin e inceneratorit të Tiranës.

Gjithashtu, emri i Mirel Mërtirit dilte si administrator edhe në kompaninë "ER One Albania", ku bashkëjetuesja e tij Stela Gugallja është ortake me "Energy Recuperator", e cila ka si ortakë dy shtetas italianë, Ernesto Granelli dhe Mario Granelli.

Më tej, është dokumenti i publikuar nga CNA.al, ku Mirel Mërtiri del si negociator i Geogenix B.V, në Zimbabve.

The third document that connects Mirel Mërtiri with the incinerators

Ndërsa në vitin 2019 pak kohë para se në të fillonim publikimin e një dosjeje të plotë në lidhje me inceneratorët në Shqipëri, Mirel Mërtiri shfaqet drejtpërdrejt me firmën e tij, në Irak, si përfaqësues i kompanisë "Integrated Energy B.V.".

The third document that connects Mirel Mërtiri with the incinerators

The third document that connects Mirel Mërtiri with the incinerators

Ndërkohë, së fundi emri i tij del edhe në një akt noterial, për të hapur llogari apo për të transferuar para në Zvicër.

Ai që deri dje dilte si një “oborrtar” i thjeshtë, tashmë faktohet lidhja e Mirel Mërtirit me inceneratorët, në më shumë se një rast.

Një kompani pa asnjë aktivitet, vjen në Shqipëri, merr një koncesion ku vetëm kontrata fillestare është 128 milionë euro, propagandohet në media si një “sukses holandez”. Dhe më pas shpërndahet nëpër botë, duke thënë se kemi eksperiencë në Shqipëri./CNA.al

 

21:23 DENOUNCEMENT

Denoncimi i

Por, megjithëse ngjarja ka ndodhur 7 vite më parë, asn...

Lajmet e fundit nga