LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The Lushnjë municipality confuses the lease contracts for businesses/ Within 1 year, outside 2 years

2022-11-30 22:38:33, Denoncim CNA

The Lushnjë municipality confuses the lease contracts for businesses/

Lushnjë municipality makes contracts that are not compatible with each other. The contracts he signed with the indoor premises that he rents are for a 1-year term and the outdoor premises are for a 2-year term.

A state property was leased by the public administration for one year and the public space in front of it was leased to someone else for a 2-year term.

Artan Puka, the son of the owner of one of the indoor facilities, complained to Fiks Fare. He shows that the property has been recognized by the Property Compensation Commission, land on which is a state facility that is leased every year, to develop businesses.

Aktualisht, Puka ka  një kontratë me bashkinë për një bar kafe me sipërfaqe 42 metra katrorë. Ai tregon se fillimisht ky ambient i dhënë nga bashkia ka brenda një të vetme, tre hapësira të ndryshme. Fillimisht atë e kishin i ati i tij bashkë me xhaxhanë dhe në momentin që xhaxhai hoqi dorë nga ky ambient dhe prishi kontratën me bashkinë, Artani ditën e nesërme ka paraqitur pranë Bashkisë Lushnjë kërkesë për ta shfrytëzuar vetë kundrejt qirasë. Nuk i janë pranuar kërkesat  e shumta që ka nisur dhe ky objekt i është dhënë me qira dikujt tjetër me afat 1-vjeçar.

Gjithashtu, po këtij personi i është dhënë edhe ambienti i jashtëm hapësirë publike me qira, por kjo pjesë me afat 2 vjeçar.  Artani ankohet në Fiks pasi si ish pronar atij i takon ligjërisht dhe asokohe bashkia ia dha dikujt tjetër ndërsa tani nuk e jep më. Ai kërkon një përgjigje ligjore se pse nuk mund ta ketë, ndërkohë që dikur e kanë patur bashkë me xhaxhain. Atij aktualisht i ka mbaruar kontrata në shtator dhe nuk e ka rinovuar pasi kërkon të marri dhe pjesën tjetër, ndërkohë që nga bashkëqeverisja i ka ardhur një përgjigje që ambienti i jashtëm ka një kontratë 2-vjeçare, e cila është ende në fuqi.

Ai vetë takon drejtorin juridik të bashkisë Lushnjë dhe në një bisedë mes tyre ky i fundit e pranon që ligjërisht Artani ka të drejtë. “Unë nuk jap emra o vëlla, unë thjesht kam këtë objekt me qira dhe i bëj kontratën kaq“, shprehet drejtori Bedri Hida.

Gazetarët e Fiksit telefonojnë edhe kryetaren e bashkisë Eriselda Sefën. Ajo shpjegoi se nuk kishte dijeni se ishte lidhur kontratë për pjesën e jashtme me tjetër afat, pasi ligjërisht ambientet që administrata publike jep me qira janë me afat 1-vjeçar. Përsa i përket pyetjes së gazetarëve se përse nuk jepen aktualisht me qira ambienti që kërkon Sokrat Puka ajo u përgjigj se ishin shpallur bashki fituese nga Agjencia Kombëtare e Rinisë dhe do të investohej në këtë ambient si librari etj. “Më konkretisht në lidhje me këtë çështje mund t’ju informoj zyra juridike në bashki“, pohon kryetarja e bashkisë.

Kështu gazetarët iu drejtuan Zyrës Juridike në Bashkinë Lushnjë. Për gazetarët, drejtori Hida shpjegoi se kërkesa e Sokrat ishte bërë me vonesë se në momentin që vëllai i tij kishte hequr dorë dhe kishte prishur kontratën. “Kur është bërë kërkesa nga ana e z.Sokrat ne e kishim lidhur kontratën 1-vjeçare me dikë tjetër dhe e kishim dhënë me qira”, pohon dr. Hida.

Ndërsa, përsa i përket ambientit të jashtëm ai pohon se është dhënë dhe ajo me qira, por me një kontratë dy vjeçare, por që nuk di të japi shpjegim pasi këtë të fundit e kishte në ngarkim drejtoria e shërbimeve.

To Fix's question that he is allowed to the business that has rented the outdoor space to set up service tables, he categorically said no, "it has not been leased to use it in that way. It is illegal ," concludes the director.

Fiksi also addressed the directorate of the service where the former director who had signed this contract is currently in the employee's position. After the journalists waited for hours at the end, he did not give any explanation, but asked them for a written request and then he would answer the questions and make the documents available to them./ tch

Lajmet e fundit nga