LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Kukës/ Rural families are discriminated against, housing for the homeless benefits those who have economic opportunities!

2022-11-22 20:48:00, Denoncim CNA
Kukës/ Rural families are discriminated against, housing for the homeless
Illustrative photo

Kukës Municipality together with the National Housing Authority for the first time build 70 entrances for homeless families.

With the "low-cost housing" housing program. The apartments are taken by the city's homeless, the City Council discriminates against the countryside, and people with businesses and high incomes benefit.

The municipality itself has adopted a scoring table, based on which those who come from the village have -15 points.

Fiksi solli rastin e një familje nga fshati Surro i Kukësit, ku zonja e shtëpisë ankohet në emisionin Fiks Fare se nuk përfitoi një banesë sociale edhe pse në bashki i thanë se ke përfituar, kur erdhi puna për ta marrë i thanë nuk përfiton. Arsyeja, nuk përmbushte kriterin ekonomik.

Oka tregon për Fiksin se ka një djalë tetraplegjik 19-vjeçar i cili merr kemp që prej moshës 5 vjeçare, ka edhe 4 fëmijë të tjerë, ndërkohë është e pastrehë, jeton në shtëpinë e kushëririt të burrit.

Ajo tregon se e ka të pamundur të jetojë më aty, dhe kështu bëri të gjitha dokumentet për të përfituar një banesë, mori edhe një vendim nga këshilli bashkiak ku i thanë je fituese. Madje kur takoi kryetarin e bashkisë dhe i tha që nuk ka marrë banesë ai i tha mendova se po më falenderon për shtëpinë.

Zonja e përlotur kërkon ndihmën e Fiksit. Bashkë me zonjën gazetarët e Fiksit trokasin në të gjitha institucionet.

Nënkryetari i Bashkisë Kukës, thotë se listën e përfituesve e ka vetëm Shërbimi Social, dhe se banesat i ka ndarë Enti Kombëtar i Banesave, ndërkohë që bashkia vetëm ka çuar listën me 140 familje të pastreha. Pallati që ishte ndërtuar kishte vetëm 70 apartamente.

Shërbimi Social mohon të ketë një dokument të tillë. Por situatën për Fiksin e sqaron Enti Kombëtar i Banesave ku tregon se kriteret e përfituesve i miratoi bashkia. Drejtoresha e Entit Kombëtar të Banesave, znj Nazmie Mustafa pranon se janë diskriminuar familjet e zonave rurale, por sipas saj këtë vendim e mori këshilli bashkiak. “U pa e arsyeshme që t’u jepej përparësi familjeve nga qyteti sepse nuk kanë tokë“, u shpreh ajo edhe pse vetë është anëtare e këshillit bashkiak.

She shows that the economic criterion was very important, so families with low income could not benefit, this was the reason why the Oka family with 7 members was also excluded.

Thus, the municipality has not built apartments for the most needy families of the city of Kukës, as the mayor says, but has built apartments for families who have the power to pay for these apartments.

Journalists try to get an answer from the Mayor who says that the Entity approved the criteria and made the selections, while Fiksi proved the opposite, the scoring list was approved by the Municipal Council./ Tch

Lajmet e fundit nga