LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

With a house without permission, he builds the second floor,

2022-11-29 22:14:24, Denoncim CNA

With a house without permission, he builds the second floor,

Dajana Prifti and Gjergji Kola, both residents of Unit Number 2 at Ura e Tabakêve, complain that one of their neighbors, Preng Bërdufi, has violated their private property by building in 2020 during the pandemic without a permit. The person who is building has one floor of the house in the process of legalization and the second floor without permission.

The whistleblowers say that they have addressed the area specialist, Agim Mece, the Municipal Police, the Mayor, IMT, the Prime Minister and have not received any solution.

Familja Prifti: Kjo është shtëpia ime, është ndërtuar rreth vitit 1937-1938 me një leje e cila i përket kohës së Zogut, bashkë me objektin tarracën.

Familja Kola: Ndërtesa fillon nga këtu dhe përfundon nga mbrapa atij pallatit atje.

Gazetarja: Cili është problemi?

Familja Prifti: Problemi jonë është se ne kufizohemi të 2 nga një komshi i përbashkët që quhet Prengë Bërdufi. E gjithë historia nis pasi komshiu ka ndërtuar këtë katin e dytë. Gjatë kohës që isha në Londër pasi jetoj dhe punoj aty, njoftohem nga komshinj të tjerë që na duan se “shiko se ky komshiu yt ngeli duke larë kuverta, batanije, çarçafë”.

Familja Kola: Ai banonte vetëm se hajde të ketë 8 fëmijë…

Familja Prifti: Pamë se pas njëfarë kohe doli kjo kërpudha këtu si ajo e Kryeministrisë. Dhe katin e parë ai e ka pa leje, nuk është pronar i ligjshëm.

Gazetarja: Ai hoqi çarçafët, batanijet, tapetet, direkt doli ndërtimi. Me aq sa kam informacion, në pandemi nuk lejoheshin as punimet dhe IMT do të ketë kujtuar se “hajt më se po lan rrobat”. Kush kanë qenë lëvizjet që keni bërë nëpër institucione?

Familja Prifti: Denoncimi nëpërmjet Komisariatit Dixhital me SPZ-në e zonës, Agim Meçën i cili është strumullari kryesor i kamuflimit të këtij personi që po bën këtë krim ndërtimor në mes të Tiranë. Jam injoruar komplet. E kam denoncuar gjithashtu edhe tek inspektori i Njësisë Bashkiake Numër 2, i cili duhet të survejojë kush ndërton pa leje, ai duhet duhet të raportojë tek IMT-ja. Përgjigja e tij ka qenë “he mo se gjynaf, i ka vdekur gruaja, le të martojë djemtë”. I kemi dërguar Kryeministrit Rama një mesazh me detaje. Për dijeni edhe Z. Erion Veliaj. E kam njohur me këtë shqetësim dhe Drejtorin e Policisë Muhamet Rrumbullakun. Ka qenë gati një bekim i perëndisë që më erdhi një përgjigje sepse nuk na merrnin dot një kallëzim penal në komisariat. IMT-ja nuk na ka kthyer akoma përgjigje.

Familja Kola:  Kam shkuar tek Njësia Bashkiake Numër 2. Kam takuar Florjan Pullazin, administratorin. Më priti dhe më shpjegoi që unë kam dhënë një leje izolimin e tarracës së katit të parë, për riparim dhe jo për ndërtim. Më tha duhet të shkosh urgjentisht tek IMT-ja. Unë i bëra kërkesë për shtesë kati dhe me dritare nga ana ime. IMT-ja më ktheu përgjigje se ai zotëria i kam mbyllur dritaret vullnetarisht. Ky ndërtim pa leje ma nxjerr jashtë përdorimi pronën time.

Familja Prifti: Pavarësisht denoncimeve tona, gjithë këto letra që kemi bërë, jemi ankuar tek Komisariati Numër 1, tek IMT-ja, tek AMP-ja, tek Policia Bashkiake. Për dijeni e kemi vënë Kryeministrin, Kryetarin e Bashkisë, Drejtorin e Policisë, Rrumbullakun. Edhe pse kemi bërë gjithë këto lëvizje, pala tjetër vazhdon ndërton.

Denoncuesja nga familja Prifti, Dajana Prifti ka zhvilluar një bisedë me Preng Bërdufin.

Qytetarja: Akoma ti? S’u ngope me punime, mo? 

Preng Bërdufi: Ç’a ke, moj?

Preng Bërdufi: Çfarë ke? Pse më bie në qafë? 

Qytetarja: Unë të bie në qafë, se je pa leje ndërtimi ti e ke bërë kat shtesë?

Preng Bërdufi: Ku po punoj aktualisht?

Qytetarja: Ku të pëlcasin, po punon!

Preng Bërdufi: Mos më thuaj ashtu!

Qytetarja: Jo të them, të them, sepse më the do të bëj izolim tarrace, më the.

Qytetarja: Ky s’është izolim!

Preng Bërdufi: Çfarë është kjo?

Qytetarja: Ajo dhoma aty, çfarë është ajo? Hë?

Preng Bërdufi: Tani po e bëj atë unë?

Qytetarja: Atë e ke bërë në pandemi. E ke bërë edhe tashi, e bëre edhe këtë pjesën tjetër. Ti duhet të kesh leje ndërtimi! E ke çu në Bashki? Je pronar i ligjshëm? Ti më ke bërë murin ngjitur, ti ma ke bërë kat pa leje, shtesë.Ti nuk je as pronar i ligjshëm, nuk ke as leje ndërtimi. More vesh?

Dajana Prifti tregon se edhe pasi ka zhvilluar këtë bisedë me Preng Bërdufin, ai vazhonte përsëri punimet të nesërmen.

Qytetarja: Po ti më ke bërë murin, ja këtu ngjitur ma ke bërë murin ti.

Qytetarja: U bëre me shtëpi ti këtu e fillove katin e dytë pa leje. Edhe ta gëzofsh katin e dytë pa leje!

Preng Bërdufi: Shumë faleminderit! Faleminderit prej jush!

Dajana Prifti thotë se institucionet shqiptare funksionojnë me 2 standarde dhe nuk zbatojnë ligjin.

Dajana Prifti: The biggest irony lies in the 2 standards that our institutions have which should bring justice and do not apply the law. On constructions without permission or with permission. 2 years ago, I started to repair the roof of the house on which I had here the lightning-fast presence of Agim Meçen who tells me "please come down because I need permission. Are you doing it with permission?". While I show him permission, he radios the patrols and accompanies me to all the residents in the region. It keeps me going until the afternoon. The IMT brought 15 inspectors here for me, until they fined me 500 thousand old lek for changing the color of the tiles, they wanted to find a reason. "Why did you put a new tile and not leave the old ones." I appealed this to the Administrative Court and I won. IMT must return the money and fines to the court expert. I am waiting for the compensation./tvklan.al

Lajmet e fundit nga