LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Vrasjet e paralajmëruara të Znj.K!

6 Tetor 2022, 11:07, Editorial Elvi FUNDO

Vrasjet e paralajmëruara të Znj.K!

Në një dite tetori me shi të shekullit të kaluar, mbylli sytë njeriu që zbuloi i pari shkencërisht fytyrat e krimineleve. Ai studioi për shume vite antropometrinë e të dënuarve për vrasje dhe arriti në përfundimin se fytyra tregonte prirjet kriminale dhe të rrezikshme qe nga lindja. Kriminelet sipas tij janë të lindur dhe vrasjet qe ata bëjnë gjatë jetës janë të shkruara në ADN e tyre.

Tek shikoja këto dite fustrimet dhe kërcënimet publike të Znj.K, mendova se shkaku do ishte konflikti biologjik i moshës se vone femërore. Në të pesëdhjetat e kusur,  mendja vazhdon të të bind që je femër, por trupi të kundërshton duke mos prodhuar estrogjenin e nevojshem për të qenë e tille. Megjithëse e lindur midis mjekesh, Znj.K kuptohet lehtësisht qe ka refuzuar të trajtoje këtë çrregullim, duke mos ju bindur protokolleve, të cilat në USA janë të shtrenjta nëse paguan siguracion të lire shëndetësor.

Ajo qe i ka mbetur nga gjithë ky konflikt i brendshëm, janë pasojat e rrezikshme trupore dhe emocionale, qe jo vetëm po shkaktojnë dëme ekzistenciale në jetën e saj, por po provojnë serish teorinë e Lombrozos, ku me shume gjase ajo ka lindur për të vrare. Duke vështruar fotot e Znj.K i frymëzuar nga teoria e këtij shkencëtari, vura re me hollësi përmasat, asimetritë dhe pamjen e saj të fytyrës. U binda se krijuesi na paska dhënë me kohe mesazhin se ke kishim përballë, por mosnjohja në kohe mbi teoritë ndaj vrasësve të rrezikshëm na ka bere borxhli ndaj tij dhe publikut.

Irritohem me veten sesi nuk kemi pare me kohe sytë e saj picërres të futura në zgavra pranë njëri-tjetrit, strabizmin e lehte nervoz të tyre, ballin e madh në asimetri me përmasat e kokës, shikimin e egërsuar, hundën e ngushte dhe vetullat të kryeneçsuara me reagime të pakontrolluara.

Kjo gjë me alarmoi akoma me shume kur në kërkimet e mëtejshme mbi ngjashmëritë e këtyre asimetrive, zbulova se ajo kishte përputhje të frikshme antropometrike me vrasësen me të madhe seriale të burrave në historinë e  USA. Ajo quhet Aileen Wournos dhe taktika qe përdorte për të futur në kurth burrat ishte fillimisht joshja intelektuale, pastaj ajo seksuale dhe në fund kurthi i pashmangshëm i vdekjes se tyre.

Znj.K nuk vret fizikisht si Aileen, pasi ADN e saj ka projektuar një skenar tjetër sesi ajo duhet të veproje  deri në asgjësimin e plote burrëror. Krimet e saj fillojnë duke kërkuar vëmendjen e tyre me histori të vjetra shpurash intelektuale të familjes. Deliri sesi ajo ngrihet madhërishëm mbi ta, duke emetuar pushtet femëror superior të lidhur me origjinën e saj, bazohet në krahasime të shëmtuara folklori te rigonit dhe lisit.

Vrasjet e paralajmëruara të Znj.K!

Me tej ajo vepron duke tërhequr me shume nëpërmjet joshjes seksuale. Timbri i zërit, zanoret e zgjatura dhe gjuha e stërholluar delikate e trupit në përballje me burrat është ftesa e rradhes në kurthin qe i pret. Në fund, pasi ka përfituar para dhe pushtet nga preha e saj, vjen asgjësimi i burrit. Kjo nuk është vrasja, por divorci, demaskimi, linçimi, agresioni emocional, nënshtrimi, bullizmi, shantazhi dhe gjithçka tjetër qe nuk të bën me për burrë karshi një femre. Ajo hedh çdo batare të sëmure çrregullimesh narcistike për të të vrare.

Këtë po bën edhe këto dite ndaj burrave të përzgjedhur në bllokun e saj të skenarëve, por nuk po i vret dot. Planet e saj gjenetike si vrasëse kane dështuar. Ajo ka mbetur e vetme në një qeli të ftohte brenda mendjes se saj ku po vuan fuqinë e ADN kriminale qe mbart. Për Znj. K nuk do ketë dënim me karrige elektrike. Ajo nuk vrau dot burrat si siamezja e saj Aileen. Ajo thjesht po vajton humbjen e një tjetër karrigeje, mbas të ciles do vinte fama, madhështia dhe pasuria e munguar./CNA.al

Lajmet e fundit nga