LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Hedh në rrugë nënat e fëmijëve me autizëm/ Largimet masive dhe emërime skandaloze

2 Mars 2024, 16:11, Denoncim CNA

Hedh në rrugë nënat e fëmijëve me autizëm/

Alfred Peza nuk ndal skandalet më shkarkimet e punonjësve nga RTSH. Alfred Peza në mënyrë të paprecedentë ka shkarkuar nga puna Desantila Likën, kostumografe, e cila është një nga më të njohurat në Shqipëri.

Alfred Peza e ka hequr nga puna pa procedurë vetëm pse i doli emri në titra në filma, si kostumografe.

Hedh në rrugë nënat e fëmijëve me autizëm/
Vendimi i shkarkimit nga Alfred Peza

Desantila Lika njihet për punën e saj si profesioniste në filma dhe punon gjithnjë jashtë orarit të punës dhe pa cënuar asnjë dispozitë të rregullores të institucionit.

Peza ka shfaqur anën e tij më djallëzore e antinjerëzore për faktin se zonja në fjalë kryen punë të dytë për shkak të problematikave familjare që lidhen me raste speciale. Gjithsesi si mund ti kuptojë këto Afred PEza kur gënjejte gjykatën pë bukën e djalit të tij. 

Po ashtu CNA, denoncoi dy ditë më parë një tjetër rast ku Alfred Peza ka hequr nga puna një nënë më fëmijën me autizëm.

Por nuk ndalet me kaq Alfred Peza. Endra Çeçi, drejtore Arkivi, është pezulluar nga detyra ndërkohë që është ende me raport mjekësor, duke shkelur kështu ligjin pasi nuk mund të shkarkohet një person në të tilla kushte.

Një tjetër punonjës është shkarkuar pak ditë më parë. Bëhet fjalë për Ergi Hasku, regjisor. Arsye për të cilën Peza e ka shkarkuar është qesharake për një postim në Instagram, ku tregon emisionin më me vlerë në RTSH sipas mendimit të tij. CNA ka denoncuar herë pas here shkarkimet dhe largimet nga puna të punonjësve të RTSH-së.

Pak ditë më parë dhanë dorëheqjen 3 drejtorë, drejtori i Financës, drejtori Juridik dhe Prokurimeve, si dhe drejtori i Burimeve Njerëzore. Ndërkohë Alfred Peza nuk ndalet nga skandalet duke hequr këdo që nuk i bindet, del kundër tij duke tentuar tu imponojë mendimet dhe opinionet.

Ky është Alfred Peza që kemi denoncuar, personi që hedh nënat me fëmijë me autizëm në rrugë dhe largon nga RTSH profesionistët dhe mban ato që i leverdisin dhe që i ka nën kontroll.

Hedh në rrugë nënat e fëmijëve me autizëm, e preferuara e Pezës drejtoreshë programacioni në RTSH

Drejtori i RTSH-së nuk njeh limite. Teksa nga njëra anë hedh në rrugë nënat e fëmijëve me autizëm dhe profesionistët e vërtetë që punojnë në RTSH, mësohet se si Drejtoreshë Programacioni në RTSH vendos të preferuarën e tij.

CNA po denoncon një tjetër skandal në të cilin përfshihet Alfred Peza, përveç abuzimeve dhe shklejve që kryen bashkë me Leka Bungon në rastin e Festivalit të 62 të Këngës në RTSH.

Bora Xhani, 25- vjeç, e komanduara dhe e preferuara e Afred Pezës është në krye të drejtorisë së Prorgamacionit.

Mësohet se Xhani nuk plotëson kushtet ligjore për të mbajtur këtë detyrë pasi së pari nuk është konfirmuar nga Këshilli Drejtues në këtë post. Burime nga RTSH thanë se Bora Xhania, e preferuara e Pezë së Alpenews, vetëm për të plotësuar këtë kusht, ka paguar sigurimet shoqërore për 5 vjet të tëra, në një ditë.

Pra, Alfred Peza shkarkon nga puna nënat e fëmijëve me autizëm, të cilat kanë nevojë që të kujdesen për fëmijët e tyre dhe vendos drejtoreshë Programacioni në RTSH, të preferuarën e tij, të cilën mund të kontrollojë dhe komandojë si të dojë për interesat e tij./ CNA

 

Lajmet e fundit nga