LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

KLP miraton rregulloren për ngritjen në detyrë të prokurorëve/ Në shtator hapet gara

11 Gusht 2022, 10:01, Aktualitet CNA

KLP miraton rregulloren për ngritjen në detyrë të

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka miratuar rregulloren për ngritjen në detyrë të prokurorëve.

Ndërsa për plotësimin e këtyre vakancave KLP pritet të hapë garën në shtator.

Rregullorja ka hyrë në fuqi dje me botimin në fletoren zyrtare. Qëllimi i kësaj Rregulloreje është përcaktimi i kritereve, parimeve, subjekteve dhe procedurave për ngritjen në detyrë të prokurorëve në shkallët më  të larta në prokuroritë e juridiksionit të përgjithshëm.

Në rregullore thuhet se ngritja në detyrë në shkallët më të larta, në prokuroritë e juridiksionit të përgjithshëm kryhet bazuar në parimet e pavarësisë, procesit të rregullt ligjor, meritokracisë, promovimit, zhvillimit të karrierës, efikasitetit, si dhe konfidencialitetit.

Procedura e ngritjes në detyrë të prokurorëve është e përcaktuar në detaje në këtë rregullore, një procedurë me 3 faza që nis me momentin e shpalljes së procedurës deri në vendimin e komisionit të posaçëm./CNA.al

Lajmet e fundit nga