LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Aplikimet për tarifat e reja të ujësjellësve, ERRU shtyn sërish afatin deri në 30 shtator 2023

22 Shtator 2023, 13:36, Aktualitet CNA

Aplikimet për tarifat e reja të ujësjellësve, ERRU shtyn

Ndërmarrjet e reja të ujësjellës-kanalizimeve të krijuara pas reformës së agregimit kanë kërkuar më shumë kohë për të përgatitur aplikimet e tyre për tarifat e reja.

Enti Rregullator i Ujit (ERRU) ka vendosur që nga 31 gushti që ishte më parë, afati i ri të jetë 30 shtatori. Kërkesën zyrtare e ka bërë Agjencia Kombëtare e Ujësjellës-Kanalizimeve dhe Infrastrukturës së Mbetjeve.

“Me shkresën nr. 1608 prot., datë 8.9.2023, me lëndë “Kërkesë për shtyrje afati për paraqitjen e dokumenteve për aplikimin e nivelit të ri të tarifave” AKUM-jaka paraqitur kërkesë për shtyrje të afatit të aplikimeve për tarifa deri më datë 30shtator 2023 nga ana e shoqërive UK, me arsyetimin e problematikave të hasura nga shoqëritë e riorganizuara gjatë kësaj periudhe, si: konstituimi i këshillave të rinj bashkiakë dhe periudhës së ngarkuar nga shoqëritë rajonale UK si rezultat i fluksit të madh turistik në zonat bregdetare dhe ato malore” parashtrohet në shkresën e Entit Rregullator të Ujit.

Pas kësaj, Komisioni Kombëtar Rregullator vendosi që “Përjashtimisht për vitin 2023, afati përfundimtar për paraqitjen e dokumentacionit të plotë të aplikimit për nivel të ri të tarifave për shoqëritë SKP/UK është data 30 shtator 2023. Ngarkohen për zbatimin e këtij vendimi të gjitha shoqëritë rajonale ujësjellës-kanalizime dhe të gjitha strukturat e Entit Rregullator të Ujit” thuhet në vendim.

Bashkimi i ndërmarrjeve të ujësjellës-kanalizimeve që çon në 15 numrin total të tyre nga të paktën 58 që ishin më herët para fillimit të këtij procesi ka bërë që edhe aplikimet për tarifat e reja të kërkojnë më shumë kohë.

Zakonisht dokumentacioni lidhur me aplikimet e reja duhet të paraqitej brenda fundit të qershorit por me situatën e re, Enti Rregullator i Ujit ka vendosur që t’ju japë më shumë kohë ndërmarrjeve duke u lënë një afat tjetër me tre muaj më shumë.

Sipas një vendimi të miratuar në qershor, Enti parashtronte se janë të paktën 12 ndërmarrje të reja të krijuara nga bashkimi i ujësjellësve ndërsa mbeten në proces edhe krijimi i tre të tjerëve.

Nga fillimi i procesit të agregimit apo bashkimit të ujësjellësve që synon rritjen e eficiencës së sektorit dhe përmirësimin e situatës financiare në tërësi janë krijuar 12 ndërmarrje të reja. Në mënyrë të vazhdueshme sipas paraqitjes së dokumentacionit nga ana e ERRU ujësjellësit kanë marrë licenca 4-vjeçare./Monitor.al 

Lajmet e fundit nga