LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Skandali që pret Vettingun/ Gjyqtarja në krah të përdhunuesit të 10-vjecares

8 Nëntor 2019, 11:31, Vetingu CNA

Skandalet në drejtësi nuk kanë fund. Në rastet më të shumta, drejtësi deri më tani ata që kanë pasur të njohur gjyqtarë dhe prokurorë, ata që kanë dhënë para dhe ata që kanë pasur lidhje të forta me politikën.

Sot do të sjellim një vëmendje një skandal të prodhuar nga Gjykata e Vlorës me gjyqtare Vjola Canaj.

Nga ajo çfarë ka deklaruar në formularët e pasurisë, gjyqtarja Canaj rezulton që është nënë, mirëpo kjo nuk e ka penguar të vendose kundër një të miture të përdhunuar.

Në Qershor të vitit 2019, emisioni investigativ ?Stop?, pasqyroi një ngjarje të rëndë, e cila tronditi mbarë opinionin publik.

Një 10-vjeçare nga një fshat i Fierit pak muaj më parë ishte abuzuar seksualisht nga një 67-vjeçar. Ai quhet Lefter Ruko. Ky i fundit u arrestua, u la në burg, e me pas gjykata e nxori në ?arrest shtëpiak?.

Në këtë rast drejtësia ka dështuar për të bërë drejtësi. Pasi gjyqtarja Vjola Canaj, vendosi ndryshimin e masës së sigurisë, nga ?arrest me burg? ne ?arrest shtëpie?,  për  67-vjeçarin nën akuzë për përdhunimin e një dhjetëvjeçareje.

Por, kanë kaluar muaj dhe gjyqtarja Canaj vijon punën sikur asgjë mos të ketë, edhe pse ka lënë një pedofil përdhunues të lirë. Jo me pak faj është prokuroria në këtë mes. Dhe pikërisht prokurori i çështjes, të cilin do ta trajtojmë ditët në vijim.

Nuk kuptohet se ç?është kjo simpati dhe dashamirësi e gjyqtares dhe prokurorit për përdhunuesit.

CNA.al ka bërë dhe një vëzhgim mbi pasurinë e gjyqtares Canaj, të cilën po e sjellim të detajuar më poshtë.

Viti 2005

Depozitë pa afat me vlerë 401.09 dollarë.

Të ardhurat si student pranë Shkollës së Magjistraturës në shumën 329 6087, 5 lekë.

Të ardhurat si gjyqtare në Durrës në shumën 209 431 lekë.

Viti 2006

Paga si gjyqtare në Vlorë në shumën 974 520 lekë.

Viti 2007

Ap banimi me sip 84 m2, në Vlorë, me vlerë 36 400 euro.

Të ardhura nga paga si gjyqtare dhe shpërblime në shumën 846 339 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro.

Detyrim ndaj një shoqërie ndërtimi në shumën 6 400 euro.

Bashkëshorti, detyrim për studime në shumën 470 000 lekë.

Viti 2008

Tërheqje e shumën 400 dollarë nga llogaria personale.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 225 659 lekë.

Pagesë barrëlindje në shumën 305 724 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 19326.77 euro.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007. Është paguar shuma 2 500 euro, ndërsa ka mbetur pa u paguar shuma 3900 euro.

Bashkëshorti ka blerë një send me vlerë 230 000 lekë, po ILKPKI e ka censuruar.

Bashkëshorti, detyrim për studime në shumën 80 000 lekë.

Viti 2009

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1

074 111 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 18 690 99 euro.

Bashkëshorti, detyrim për studime në shumën 80 000 lekë.

Viti 2010

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 796 748 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Mtrologjisë dhe Kalibrimit në shumën 399 863 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 18 034 18 euro.

Viti 2011

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 032 410 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Mtrologjisë dhe Kalibrimit në shumën 689 040 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 17 278 88 euro.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 877 122 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Mtrologjisë dhe Kalibrimit në shumën 559 797 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 16 606,48 euro.

Bashkëshorti ka blerë një automjet me vlerë 3 000 euro.

Viti 2013

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 821 824 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Metrologjisë dhe Kalibrimit në Fier, në shumën 372 802 lekë.

Detyrim financiar që rrjedh nga kontrata e sipërmarrjes së datës 16.08.2007.Ka mbetur pa u paguar shoqërisë së ndërtimit, shuma 3900 euro.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 15 701 35 euro.

Viti 2014

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 028 443 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës, i Aluzinit, Qarku, Vlorë në shumën 528 308 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 14 933 67 euro.

Viti 2015

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 103 474 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës i Postës Shqiptare, Vlorë në shumën 814 688 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit nga vendimi gjyqësor civil, në shumën 1 002 500 14 lekë.

Të ardhuratë bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak Vlorë në shumën 59 500 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 14 261 71 euro.

Viti 2016

Pakësuar detyrimi për pagesën e kredisë prej 20 000 euor në shumën 1 700 euro.

Llogaria e pagës e subjektit deklarues në shumën 93 662 67 lekë.

Llogaria e pagës së bashkëshortit, Kreshnik Ziaj në shumën 59 503 54 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 008 247 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës i Postës Shqiptare, Vlorë në shumën 761 360  lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak Vlorë në shumën 130 900 lekë.

Viti 2017

Është paguar shuma 32 000 shoqërisë së ndërtimin pë rap e banimit.

Llogaria e pagës e subjektit deklarues në shumën 117017,62 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 122 642 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshorti si punonjës i Postës Shqiptare, Vlorë në shumën 380 763 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak Vlorë në shumën 130 900 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 12 571 euro.

Bashkëshorti llogari bankare , në shumën 1340536 lekë.

Bashkëshorti llogari bankare , në shumën 1535141,3 lekë.

Bashkëshorti të ardhura nga Agjencia e Trajtimit për Kompesim Financiar për subjektin Hiqmet Ziaj, në shumën 1 660 000 lekë.

Viti 2018

Të ardhura të subjektit deklarues në shumën 207 861 63 lekë.

Të ardhura nga paga si gjyqtare në Vlorë, në shumën 1 123 681 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si anëtar i Këshillit Bashkiak Vlorë në shumë 164  900 lekë.

Të ardhura të bashkëshortit si avokat në shumën 135 000 lekë.

Kredi për shtëpi në shumën 20 000 euro. Detyrimi  i pashlyer është 11 607 euro./CNA.al

Lajmet e fundit nga