LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Atentati me tritol/ Pasuria e gjyqtarit të “mafias” së tokave

7 Nëntor 2019, 10:07, Vetingu CNA

Atentatet ndaj njerëzve të sistemit të drejtësisë, janë kthyer në vëmendje ditëve të fundit, pas breshërisë së kallashnikovëve që u derdhën mbi prokurorin e Durrësit, Arjan Ndoja dhe dy të tjerëve.

Një nga njerëzit e drejtëisë, ndaj të cilit është regjistruar atentat është edhe gjyqtari i Lezhës, Jak Ndoka.

Në Dhjetor të vitit 2006, një sasi tritoli shpërtheu duke shkatërruar makinën e gjyqtarit të Lezhës Jak Ndoka. Fatmirëisht, në momentin e shpërthimit gjyqtari nuk ndodhej në makinë dhe dyshimet në atë kohë u lidhën me punën e tij.

Nuk dihet se çfarë ka ndodhur me hetimet, pasi rëndom në Shqipëri, çudia më e madhe tre ditë zgjat dhe në këtë mënyrë kalohet dhe harrohet.

Ndoka ka vijuar punën po në Lezhë dhe që nga ajo kohë emri i tij u përmend vetëm në procesin gjyqësor të quajtur ?Ranishtja 4?, ku një ndër të akuzuarit ishte edhe kryetari i Bashkisë së Lezhës, Fran Frrokaj.

CNA.al ka marrë të dhënat e pasurisë së gjyqtarit Jak Ndoka pranë ILDKPKI-së, nga ku rezulton se cdo vit ka arritur të shkojë kursime vetëm me pagën e tij dhe të bashkëshortes.

Gjithashtu nuk mungojnë patundshmëritë. Në fakt, nuk mund të konceptohet që një gjyqtar në Shqipëri të jetë i varfër dhe s?kishte si të ndodhte ndryshe me gjyqtarin Jak Ndoka.

Në deklaratën fillestare atë të vitit 2003, përveç pagave ai deklaron një apartament banimi 2 plus 1 me vlerë 1 258 473 lekë.

Në vitet 2004 dhe 2005 ai deklaron kursime me nga 500 000 lekë. Ndërsa në vitin 2006 ai ka shtuar kursimet kesh me  400 000 lekë si dhe ka blerë një njësi tregtare me sip 20 m2 me vlerë 600 000 lekë.

Apartamentin e banimit 2 plus 1 me vlerë 1 258 473 lekë, të deklaruar në vitin 2003 e ka shitur në vitin 2007 , rreth 5 herë më shumë se sa kishte vlerën, në shumën 5 300 000 lekë. Po në të njëjti vit ka blerë një apartament 2 plus 1 me sipërfaqe 108 m2, në Lezhë me vlerë 3 200 000 lekë.

Sërish në vitin 2008 ai ka deklaruar se ka shtuar nga kursimet familjare shumën 500 000 lekë si dhe ka blerë në Shëngjin një apartament banimi 1 plus 1 me sipërfaqe 73 m2,  me vlerë 2 400 000 lekë.

Tashmë burim të ardhurash deklaron edhe qiranë që merr nga njësia tregtare prej 20 m2. Qiraja mujore fillon me 20 000 dhe dhkon deri ne 35 000 lekë.

Kursimet familjare ia ka shtuar edhe në vitin 2009 me 600 000 lekë dhe në vitin 2011 me 700 000 lekë. Po në vitin 2011 ka deklaruar edhe katër patundshmëri, tokë pemëtore dhe tokë arë, truall, të përfituara sipas ligjit 7501.

Njërën nga këto patundshmëri e ka shitur në shumën 1 275 600 lekë.

Edhe në vitin 2012 i ka shtuar kursimet familjare me 700 000 lekë. Po në 2012-ën ka blerë një apartament banimi me sip 103.14 m2, në Tiranë, në bashkëpronësi. Nuk e deklaron sa ka kushtuar, por thotë se ka paguar 15 000 euro, të grumbulluara nga kursimet.

Por, edhe në vitin 2013 I kanë mbetur kursime, madje i janë shtuar me 500 000 lekë, ndërsa në vitin 2014 kursimet kapin shifrën 450 000 lekë. Po në këtë viti ka blerë një autoveturë, Mercedez, në vlerën 500 000 lekë.

Kursimet familjare janë shtuar edhe në vitet 2016 dhe 2017 përkatësisht me 600 000 lekë dhe 550 000 lekë.

Në vitin 2017, vajza e gjyqtarit Juela Ndoka ka blerë një  automjet Mercedez tip B Class, prodhim i vitit 2007 me vlerë 600 000 lekë.

Ndërsa në vitin 2018, gjyqtari deklaron pagën e vajzës Juela Ndoka, për shërbim në banesë në Itali, në shumën 2 750 euro si dhe deklaron se ka shpenzuar për qiranë e banesës në Itali shumën 2 400 euro.

Më poshtë po sjellim pasurinë e deklaruar nga gjyqtari Jak Ndoka.

Viti 2003

Ap banimi 2 plus 1 me vlerë 1 258 473 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Kurbin, në shumën 891 720 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes së punonjëse e Bashkisë Lezhë, në shumën 236 578 lekë.

Viti 2004

Ap banimi 2 plus 1, me sip 68 m2 dhe me vlerë 1 258 473 lekë.

Gjendje cash, në shumën 500 000 lekë, nga kursimet në vite.

Të ardhurat nga paga si kryegjyqtar në Lezhë, në shumën 935 716 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 259 287 lekë.

Viti 2005

Kursime të krijuara nga të ardhurat nga paga në shumën 500 000 lekë.

Të ardhurat nga paga si kryegjyqtar në Lezhë, në shumën 1 001 688 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 256 019 lekë.

Viti 2006

Shtuar nga kursimet cash shuma 400 000 lekë.

Pakësuar pas tërheqjes shuma 400 000 lekë.

Pakësuar pas tërheqjes shuma 460 000 lekë.

Të dy tërhehqjet janë bërë për të paguar këstet për një ambjent shërbimi me sip 20 m2, për ndërtim.

Të ardhurat nga paga si kryegjyqtar në Lezhë, në shumën 9 995 484 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 191 342 lekë.

Viti 2007

Shitur Ap banimi 2 plus 1, me sip 68 m2, në shumën 5 300 000 lekë.

Blerë ap.2 plus 1 me sip 108 m2, në Lezhë me vlerë 3 200 000 lekë.

Njësi tregtimi me sip 20 m2, me vlerë 600 000 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 967 711 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 226 856 lekë.

Viti 2008

Shtuar nga kursimet familjare shuma 500 000 lekë.

Ap banimi 1 plus 1 me sip 73 m2 në Shëngjin me vlerë 2 400 000 lekë. Nga kjo vlerë është paguar shuma 1 500 000 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 918 769 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 408 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja mujore e njësisë tregtare në shumën 200 000 lekë.

Detyrim për pagesën e ap në shumën 900 000 lekë.

Viti 2009

Shtuar nga kursimet familjare shuma 600 000 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 087 601 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 408 000 lekë.

Të ardhura nga qiraja mujore e njësisë tregtare në shumën 200 000 lekë.

Detyrim për pagesën e ap në shumën 400 000 lekë.

Viti 2010

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 172 835 66 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 516 565 06 lekë.

Të ardhura nga qiraja mujore e njësisë tregtare në shumën 200 000 lekë.

Viti 2011

Shtuar nga kursimet familjare shuma 700 000 lekë.

Shtuar, pasuri e paluajtshme, tokë pemë frutore me sip 875 m2, përfituar sipas ligjit 7501, në bashkëpronësi, Pllane, Lezhë.

Shtuar, pasuri e paluajtshme, tokë-arë, me sip 3 925 m2, përfituar sipas ligjit 7501, në bashkëpronësi, Pllane, Lezhë.

Shtuar, pasuri e paluajtshme, tokë pemëtore-truall me sip 1 200 m2, prej të cilave 300 m2 truall dhe 66 m2 ndërtesë, përfituar sipas ligjit 7501, në bashkëpronësi.

Shtuar, pasuri e paluajtshme, tokë-arë, me sip 5 315 m2, përfituar sipas ligjit 7501, në bashkëpronësi, Gajush,Lezhë.  E njëjta patundshmëri është shitur me vlerë 1 275 600 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 064 265 82  lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 549 676 90 lekë.

Të ardhura nga pjesa takuese e shitjes së tokës në shumën 200 000 lekë.

Viti 2012

Shtuar nga kursimet familjare shuma 700 000 lekë.

Ap banimi me sip 103.14 m2, në Tiranë, në bashkëpronësi me vlerë. Nuk e deklaron sa ka kushtuar, por thotë se ka paguar 15 000 euro, të grumbulluara nga kursimet.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 096 283 10 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 530 351 8 lekë.

Të ardhura, dhuratë nga vëllai që jeton në shtetin grek, në shumën 1 650 euro.

Viti 2013

Shtuar nga kursimet familjare shuma 500 000 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 091 135 30 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 545 561 71 lekë.

Viti 2014

Autoveturë, Mercedez, blerë në vlerën 500 000 lekë.

Shtuar nga kursimet familjare shuma 450 000 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 636 507 59 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 593 139 60 lekë.

Vajza Juela Ndoka, depozitë në vlerën 90 000 lekë.

Bashkëshortja Donika Ndoka, depozitë në vlerën 90 000 lekë.

Viti 2015

Shtuar nga kursimet familjare shuma 600 000 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 510 579 12 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 604 315 lekë.

Vajza Juelaj Ndoka,të ardhura nga paga si agjente në një kompani sigurimesh  në shumën 64 651 lekë.

Të ardhura nga dhënia e njësisë tregtare me qira, në shumën 30 000 lekë.

Bashkëshortja Donika Ndoka, depozitë në vlerën 120 000 lekë.

Vajza Juela Ndoka, depozitë në vlerën 120 000 lekë.

Viti 2016

Të ardhura prej kursimeve nga paga në shumën 550 000 lekë.

Kursime cash me të ardhurat e vajzës Juela Ndoka, në shumën  213 120 lekë.

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 512 152 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 547 563 00 lekë.

Të ardhura nga paga e Juela Ndokës si specialist IT, në shumën 147 900 lekë.

Bashkëshortja të ardhura të krijuara nga paga dhe kursimet e bashkëshortit në shumën  110 000 lek.

Viti 2017

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 576 679 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 616 150 lekë.

Të ardhura nga paga e Juela Ndokës si specialist IT, në shumën 399 461  lekë.

Vajza Juela Ndoka ka blerë automjet Mercedez tip B Class, prodhim i vitit 2007 me vlerë 600 000 lekë.

Shitje e autoveturës Mercedez tip C Class në shumën 500 000 lekë.

Të ardhura prej kursimeve nga paga në shumën 600 000 lekë.

Bashkëshortja të ardhura të krijuara nga paga dhe kursimet e bashkëshortit në shumën 120 000 lekë.

Viti 2018

Të ardhurat nga paga si gjyqtar në Lezhë, në shumën 1 552 605 lekë.

Të ardhura nga paga e bashkëshortes si mësuese në shumën 629 083 lekë.

Paga e vajzës Juela Ndoka, shërbim në banesë në Itali, në shumën 2 750 euro.

Shpenzime qiraje për banesën në Itali në shumën 2 400 euro.

Bashkëshortja të ardhura të krijuara nga paga dhe kursimet e bashkëshortit në shumën 700 000 lekë.

Të ardhura nga dhënia e njësisë tregtare me qira, në shumën 30 000 lekë.

Dy dërgesë me nga 300 euro dërguar nga bashkëshortja, vajzës Juela Ndoka si dhe 400 euro dërguar nga një shtetase tjetër./CNA.al

Lajmet e fundit nga