LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Shumëfishimi i pasurisë/ Lufta e gjyqtares me Komisionin e Vettingut

2 Nëntor 2019, 09:31, Vetingu CNA

Gjyqtarja e Apelit të Korçës, Brunilda Malo (Orhani) duhej të kishte dalë në Vetting që një muaj më parë, nëse nuk do të kundërshtonte trupën e komisionerëve të Vettingut.

Gjyqtarja pretendonte për njëanshmëri dhe bëri kërkesë për përjashtimin e trupës gjykuese.

Në kërkesën e parë kundrejt komisionerëve Xhensila Pine kryesuese, Valbona Sanxhaktari relatore dhe Roland Ilia anëtar, gjyqtarja Malo kërkoi që të riçelej hetimi për të tri kriteret, veç pasurisë, edhe për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin.

Por kërkesa e saj u rrëzua, por sërish gjyqtarja ka këmbëngulur me një tjetër kërkesë.

?Duke qenë se më refuzohen në mënyrë të njëpasnjëshme kërkesat, konstatohet njënashmëri të trupës gjykuese. Kjo procedurë nuk më jep të drejtën të mbrohem. Për këto arsye kërkoj përjashtimin e trupës gjykuese?, është shprehur gjyqtarja Brunilda Malo (Orhani).

Të hënën, gjyqtarja Malo, do të jetë sërish para komisionerëve të Vettingut, ku do të përballet me të njëjtën trupë gjykuese, Xhensila Pine, Roland Ilia dhe Valbona Sanxhaktari.

Sa i përket pasurisë, vërehet se nga viti në vit i janë shtuar të ardhurat në mënyrë marramendëse.

Më poshtë po sjellim të detajuar pasurinë nga gjyqtarja Brunilda Malo (Orhani).

Viti 2003

Autoveturë, 0,6 milion lekë, blerë me të ardhurat nga paga.

Depozitë bankare në shumën 4 179 959 lekë.

Paga si gjyqtare në Gjykatën e Kolonjës në shumën 264 220 lekë.

Paga si gjyqtare e Apelit në Korcë në shumën 496 746 lekë.

Paga e bashkëshortit nga Partia Socialiste por nuk e thotë se sa.

Viti 2004

Paga vjetore nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1.3 milion lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, pagë nga Këshilli Bashkiak Ersekë në shumën 54 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, kryetari i PS Kolonjë, paga në shumën 54 000 lekë.

Të ardhura nga biznesi privat i bashkëshortit Arben Malo, në shumën 9.5 milion lekë.

Viti 2005

Ap banimi 2 plus 1 me sip 80 m2 në Ersekë me vlerë 1 700 000 lekë.

Llogari rrjedhëse e subjektit deklarues, në shumën 600 000 lekë.

Gjendje kesh e bashkëshortit në shumën 7 000 dollarë.

Paga vjetore nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1130 472 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, pagë nga Këshilli Bashkiak Ersekë në shumën 54 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo shpërblim si anëtar i Këshillit Bashkiak dhe anëtar Këshillit të Qarkut Korcë, në shumën 170 000 lekë.

Të ardhura të krijuara nga bashkëshorti si ortak në një shoqëri, në shumën 300 000 lekë.

Shpërblim nga Sigma për dëmtimin e automjetit në shumën 750 000 lekë.

Huamarrje në bankë në vlerat 50 000 dollarë dhe 900 000 lekë. Huamarrës janë bashkëshorti i gjyqtares dhe vjehrri i saj.

Viti 2006

Makinë tip Volsvagen me vlerë 15 euro.

Vlera monetare në bankë 5 000 dollarë.

Gjendje e llogarisë rrjedhëse e subjektit deklarues në shumën 521 750 lekë.

Për vitin 2016 gjendja është në shumën 920 936 lekë.

Paga nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1 200 000 , lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura nga aktiviteti privat si drejtues ligjor dhe ortak, por nuk përcaktohet shuma.

Viti 2007

Shtëpi banimi me sip 73.78 m2 në Korcë me vlerë 4 000 000 lekë.

Paga nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1 400 000 , lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin Bashkiak në shumën 11 300 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin e Qarkut të Korcës në shumën 110 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura nga aktiviteti privat si drejtues ligjor dhe ortak, por nuk përcaktohet shuma.

Është shlyer kredia prej 50 000 dollarësh dhe 900 000 lekësh, marrë nga bashkëshorti dhe vjehrri në vitin 2005.

Viti 2008

Kursime të paregjistruara në shumën 20 000 dollarë.

Paga nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1 156 980, lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin Bashkiak Ersekë në shumën 72 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin e Qarkut të Korcës në shumën 120 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura nga aktiviteti privat si drejtues ligjor dhe ortak, me vlerë 400 000 lekë.

Të ardhura nga një ndërmarrje në SHBA, në shumën 16 000 dollarë.

Viti 2009

Depozita bankare në shumën 20 000 dollarë.

Kursime në banesë në shumën 10 000 euro.

Paga nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1 340 320 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin Bashkiak Ersekë në shumën 78 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin e Qarkut të Korcës në shumën 132 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura nga aktiviteti privat si drejtues ligjor dhe ortak, me vlerë 1100 000 lekë.

Të ardhura nga paga si inxhinier, në shumën 480 000 lekë.

Viti 2010

Depozita bankare në shumën 35 433 74 dollarë.

Kursime të deklarueses në shumën 10 000 euro.

Paga nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1 355 736 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin Bashkiak Ersekë në shumën 88 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin e Qarkut të Korcës në shumën 132 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura nga aktiviteti privat si drejtues ligjor dhe ortak, me vlerë 690 000 lekë.

Të ardhura nga paga si inxhinier, në shumën 480 000 lekë.

Viti 2011

Kursime të deklarueses në shumën 5 000 euro.

Interesat e depozitës së deklaruesës në shumën 750 dollarë.

Paga nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1 258 965 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin Bashkiak Ersekë në shumën 44 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura pjesëmarrja në Këshillin e Qarkut të Korcës në shumën 66 000 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura nga aktiviteti privat si drejtues ligjor dhe ortak, me vlerë 100 000 lekë.

Të ardhura nga paga si inxhinier, në shumën 480 000 lekë.

Të ardhura të deklarueses nga angazhimi në Universitetin Kristal në shumën 116 500 lekë.

Viti 2012

Pjesëmarrje në ankandin e bonove të thesarit me vlerë 22 000 euro.

Interesa të llogarisë me vlerë 1 100 euro.

Interesa llogarisë bankare të bashkëshortit me vlerë 835 dollarë.

Paga nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën, 1 297 774 lekë.

Bashkëshorti Arben Malo, të ardhura nga aktiviteti privat si drejtues ligjor dhe ortak, me vlerë 50 000 lekë.

Të ardhura nga paga si inxhinier, në shumën 420 000 lekë.

Viti 2013

Paga nga Gjykata e Apelit Korcë, në shumën 1 292 092 lekë.

Të ardhura të deklarueses nga angazhimi në Universitetin Kristal në shumën 229 500 lekë.

Interesa llogarisë bankare të bashkëshortit me vlerë 812 dollarë.

Bashkëshorti të ardhura nga shitja e 25% kuotave të shoqërisë ku ishte ortak me vlerë 6 000 000 lekë.

Të ardhura nga shpërblimi i dëmit të shkaktuar nga cënimi i së drejtës të votës në shoqëri dhe mosmarrëveshjet për ndarjen e dividentit, e zgjidhur me marrëveshje në zyrën e ndërmjetësimit, miratuar më pas me vendim gjykatë, në shumën 4 000 000 lekë.

Bashkëshorti të ardhura nga paga si Drejtori i Bujqësisë në Korcë në shumën 120 000 lekë.

Bashkëshorti, llogari rrjedhëse me vlerë 22 000 euro.

Viti 2014

Bashkëshorti ka blerë një lokal në Ersekë me sip 90 m2, dhe me vlerë 1 700 000 lekë.

Të ardhurat nga interest e depozitën në shumën 754 dollarë.

Bashkëshorti depozitë kursimi me vlerë 21 855 euro.

Të ardhura nga ekzekutimi i detyrueshmë i kontratës së shitjeve të kuotave me vlerë 650 000 lekë.

Kursime nga paga e deklarueses në shumën 300 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpenzime udhëtimi si gjyqtarë në shumën 1 371 082 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpenzime udhëtimi për bashkëshortin si kreu i Drejtorisë Bujqësore në shumën 845 743 lekë.

Viti 2015

Shitje e ap në Erseke në shumën 1 860 000 lekë.

Shitje e sendeve të luajtshme, mobilje,  shtëpiake etj, me vlerë 1 640 000 lekë.

Hapur depozitë bankare me vlerë 3 627 836 lekë.

Të ardhura nga interesat e depozitës së bashkëshortit në shumën 327 euro.

Të ardhura nga interesat e depozitës së kursimit 537 dollarë.

Bashkëshorti ka hapur llogari rrjedhëse me vlerë 25 539 92 lekë.

Marrë me qira tokë bujqësore me sip  2670 m2 me vlerë 110 000 lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpenzime udhëtimi si gjyqtarë në shumën 1 325 329  lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpenzime udhëtimi për bashkëshortin si kreu i Drejtorisë Bujqësore në shumën 332 630  lekë.

Të ardhura nga paga dhe shpenzime udhëtimi për bashkëshortin si kryetar i Bashkisë Kolonjë në shumën 377 936 lekë.

Të ardhura nga dhënia me qira e lokalit në Ersekë në shumën 100 000 lekë.

Të ardhura nga ekzekutimi i detyrueshëm i kontratës së shitjeve të kuotave me vlerë 500 000 lekë.

Bashkëshorti të ardhura nga anëtarësia e Këshillit Bashkiak të Korcës, në shumën 30 524 lekë.

Detyrim për shlyerjen e pagesës së overdraftit në shumën 300 000 lekë. Detyrimi i shlyer është 150 395 lekë.

Viti 2016

Interesa të depozitës së deklarueses në shumën 622 dollarë.

Interesa të depozitës së bashkëshortit në shumën 117 euro.

Interesa të depozitës së deklarueses në Fondin e Investimit në shumën 263 404 lekë.

Pakësim i gjendjes kesh në banesë dhe shtim i depozitës së vajzës Artea Malo, në shumën 8 500 paund.

Llogari rrjedhëse e deklarueses në shumën 1 394 684 lekë.

Llogari rrjedhëse nga të ardhurat e pagës së bashkëshortit në shumën 878 705 lekë.

Detyrim i pashlyer ndaj bashkëshortit nga shoqëria ku ai ishte ortak me vlerë 4 850 000 lekë.

Vajza, Artea Malo, llogari kursimi me vlerë 13 000 paund.

Vajza, Artea Malo, llogari kursimi me vlerë 10 500 paund.

Vajza, Artea Malo, pagesë shkollimi me vlerë 8 438 paund.

Vajza, Artea Malo, pagesë shkollimi me vlerë 9 750 paund.

Viti 2017

Interesa të depozitës së deklarueses në shumën 354 dollarë.

Interesa të depozitës së deklarueses në shumën 66 euro.

Interesa të depozitës së deklarueses në shumën 145 528 lekë.

Ka shitur makinën me vlerë 380 000 lekë.

Kursime kesh në banesë në shumën 1 300 000 lekë.

Depozitë e bashkëshortit me vlerë 30 000 euro.

LLogari rrjedhëse e deklarueses me vlerë 1 402 052 lekë.

Të ardhura nga pensioni i miratuar në emër të dy vajzave në shumën 113 000 lekë.

Të ardhura nga ekzekutimi i detyrueshëm i kontratës së shitjeve të kuotave me vlerë 500 000 lekë.

Detyrim i pashlyer ndaj bashkëshortit nga shoqëria ku ai ishte ortak me vlerë 4 350 000 lekë.

Vajza, Artea Malo,bashkëporonare në lokalin në Ersekë me vlerë 566 666 lekë.

Vajza, Artea Malo,llogari kursimi në Londër me vlerë 12 500 paund.

Vajza Andria Malo, bashkëporonare në lokalin në Ersekë me vlerë 566 666 lekë.

Viti 2018

Interesa të depozitës së deklarueses në shumën 337 dollarë.

Interesa të depozitës së deklarueses në shumën 111 euro.

Interesa të depozitës së deklarueses në shumën 531 euro.

Mbyllur depozita tek fondi i Investimit në emër të bashkëshortit  me vlerë 4 053 746 lekë.

Vajza Andria Malo, llogari rrjedhëse me vlerë 27 591 paund.

Vajza Andria Malo, shtuar llogari rrjedhëse me vlerë 3 774 paund.

Pakësuar gjendja e kursimeve kesh në banesë me vlerë 550 000 lekë.

Kursime të ardhura vjetore të deklarueses, në shumën 1 400 000 lekë.

Gjendja kesh ne banesë në shumën 1 926 000 lekë.

Të ardhura për pensionin e dy vajzave në shumën 123 326 lekë.

Llogari rrjedhëse e deklarueses me vlerë 1 405 267 lekë.

Të ardhura nga ekzekutimi i detyrueshëm i kontratës së shitjeve të kuotave me vlerë 1 000 000 lekë.

Detyrim i pashlyer ndaj bashkëshortit nga shoqëria ku ai ishte ortak me vlerë 3 350 000 lekë.

Vajza, Artea Malo, llogari kursimi me vlerë 229 36 paund.

Vajza, Artea Malo, dhuratë nga nëna. Vlera totale 14 000 paund./CNA.al

Lajmet e fundit nga