Studimi/ Vaksina Omnivax mund të rrisë përgjigjen e antitrupave kundër nënvarianteve të Omicron

22 Korrik 2022, 13:52, Sociale Blerta BRATI
Studimi/ Vaksina Omnivax mund të rrisë përgjigjen e antitrupave
Foto ilustruese

Si asnjëherë më parë, ka shumë studime, kërkime dhe informacione gjatë kësaj pandemie. Si asnjëherë më parë informacioni serviret në kohë reale!

Jo domosdoshmërisht dhënia e infove duhet të stresojë dhe panikojë, përkundrazi....

Sipas një studimi të sapo publikuar në revistën "Cell Discovery" më 19 korrik, një vaksinë e re e quajtur Omnivax mund të rrisë përgjigjen e antitrupave neutralizues kundër nënvarianteve të Omicron.

"Ndërsa vaksinat e ARN-së së dërguar ende ofrojnë mbrojtje kundër infeksionit nga variantet e reja, efektiviteti i tyre bie me kalimin e kohës dhe është komprometuar për shkak të mutacioneve imune që u shpëtojnë varianteve në zhvillim," tha Sidi Chen, profesor i asociuar i gjenetikës në Shkollën e Mjekësisë Yale dhe autori kryesor i studimin.

Sipas "Medical Xpress", shkencëtarët e Yale kanë zhvilluar një vaksinë në të cilën nanogrimcat lipidike janë krijuar për të shpërndarë ARNm te qelizat me "udhëzime" për të gjeneruar proteina mutante që përputhen me linjën e tyre të re mutante... .

.......

Dozat e para të vaksinës eksperimentale kundër BA.1 u krijuan në mes të dhjetorit 2021 dhe u testuan në minj, por BA.2 u shfaq shpejt. Prandaj, ata vazhduan të testonin vaksinën e tyre në variantet e reja dhe konfirmuan se vaksina ende garantonte një përgjigje imune superiore ndaj varianteve të reja në krahasim me vaksinat bazë të ARN të zhvilluara nga Moderna dhe Pfizerr-BioNTech.

.....

"Ne kemi një sistem për të luftuar këto mutacione në zhvillim, por ne duhet ta rregullojmë sistemin në mënyrë që ai të përgjigjet më shpejt ndaj kërcënimeve shëndetësore në zhvillim," tha profesori Chen./CNA.al

 

Lajmet e fundit nga