LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The clash between the judge and the chancellor/ What happened at Bevis Shehaj's vetting

2022-10-25 12:30:00, Vetingu CNA

The clash between the judge and the chancellor/ What happened at Bevis

The ILD has announced today that it has completed the disciplinary investigation against magistrate Bevis Shehaj, vice-chairman of the Administrative Court of the First Instance of Vlorë, asking the HCJ to initiate disciplinary proceedings against him.

“Inspektori i Lartë i Drejtësisë ka përfunduar hetimin disiplinor ndaj magjistratit Bevis Shehaj, i nisur bazuar në ankesa në vazhdimësi pranë ILD-së nga kancelarja, pasi magjistrati në pozicionin e zv.kryetarit të Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, e pengonte në ushtrimin e detyrave ligjore, duke mos lejuar funksionimin normal të gjykatës.  Inspektori i Lartë i Drejtësisë i kërkon KLGJ-së pranimin e kërkesës për fillimin e procedimit disiplinor ndaj gjyqtarit Bevis Shehaj, për shkelje disiplinore të parashikuara nga neni 102, pika 1 shkronjat “g” dhe “gj” të ligjit nr. 96/2016 “Për statusin e gjyqtarëve dhe të prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, dhe caktimin e masës disiplinore “Vërejtje publike”.

“Vërejtja publike” përmbush dy qëllime parandaluese: parandalimin e posaçëm, në kuptimin që magjistrati në të ardhmen të mos kryejë më shkelje disiplinore; dhe parandalimin e përgjithshëm, në kuptimin që magjistratët e tjerë, kuptojnë që një sjellje e papërshtatshme nuk duhet kryer, pasi është e ndëshkueshme me masë disiplinore”, thuhet në njoftimin e ILD-së.

Ndërkohë Bevis Shehaj është shkkarkuar nga Vettingun në muajin Qershor të këtij viti.

KPK e shkarkoi Shehajn

Komisioni i Pavarur i Kualifikimitka shkarkuar në muajin Qershor nga detyra  gjyqtarin e Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Vlorë, Bevis Shehaj.

Kryesuesja e trupës, Valbona Sanxhaktari sqaroi para shpalljes së vendimit se gjyqtarit Shehaj i ishte dhënë përgjigje më parë për një kërkesë të tij për përfshirjen e të ardhurave të motrës në analizën financiare, ndërsa është rrëzuar një kërkesë tjetër për administrimin e të dhënave nga një kompani celulare.

Pas shpalljes së vendimit, familjarët e gjyqtarit Shehaj të pranishëm në sallë e kundërshtuan me tone të larta vendimarrjen.

Gjyqtari Bevis Shehaj u përball gjatë dy seancave dëgjimore me konstatimet e Komisionit për vendime të marra në cenim të procesit të rregullt ligjor apo në kushtet e konfliktit të interesit nga gjyqtari Bevis Shehaj. Po ashtu, ai dha shpjegime për çështje të tjera të gjykuara prej tij të denoncuara nga publiku.

Shehaj also gave explanations for a denunciation of inappropriate contact with his uncle detained in Italy for possession of narcotics. In the hearing, negative balances in large values ??were also found for the assets created by the subject's parents, before the latter was appointed as a judge.

Judge Bevis Shehaj claimed that the process was biased and asked for confirmation in office.

The vetting process for judge Bevis Shehaj was carried out by the KPK body headed by Valbona Sanxhaktari, with Olsi Komic as relator and Xhensila Pinen as member. In the capacity of the international observer is Tonci Petkovic./CNA.al

Lajmet e fundit nga