LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Fatmira Hajdari, finally out of the justice system/ KPA upholds the dismissal

2022-10-24 18:41:00, Vetingu CNA

Fatmira Hajdari, finally out of the justice system/ KPA upholds the dismissal

Fatmira Hajdari has finally been left out of the justice system.

The Special Appeals Board has upheld the decision to dismiss the Independent Qualification Commission.

Hajdari was dismissed from the KPK because irregularities were found regarding his wealth.

According to the findings, Fatmira Hajdari has tried to hide the wealth by violating the laws and does not justify with legal income an asset worth 948 thousand USD.

“Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Natasha Mulaj kryesuese, Ina Rama relatore,  Albana Shtylla, Rezarta Schuetz, Sokol Çomo anëtarë, shpalli vendimin për çështjen (JR) nr.39/2020, datë 21.09.2020, që lidhet me ankimin e subjektit të rivlerësimit Fatmira Hajdaraj (Hajdari) kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit nr. 265, datë 18.06.2020.

Në përfundim të gjykimit në dhomë këshillimi, trupi gjykues, bazuar në nenin 66, pika 1, shkronja “a” e ligjit nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, në mënyrë unanime, vendosi:

1. Lënien në fuqi të vendimit nr. 265, datë 18.06.2020 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, që i përket subjektit të rivlerësimit Fatmira Hajdaraj (Hajdari).

2. This decision is final and has immediate effect", the announcement states.

Next…

Lajmet e fundit nga