LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The history of German women...

2022-11-01 17:48:00, Kulturë Kreshnik Spahiu
The history of German women...
Illustrative photo

By 1945, Germania had been transformed into a giant cemetery.

The people were gripped by a sense of demoralization and loss of hope. Five million German men were in Russian prisons, over 10 million killed, homes and cities razed to the ground.

The majority of the population consisted of women, witnesses of mass rapes by the Red Army in Berlin. Abandoned children, elderly without care. The phenomenon of suicide spread massively.

But... then the idea of ??renaissance was born, under the leadership of women and in the complete absence of government. The old women began to clean the ruins and build the houses from scratch.

U mblodhën librat dhe letrat nën rrënoja që të mundësohej rifillimi i shkollave. Mbi muret e pakët që kishin mbetur në këmbë u shkruan slogane motivuese dhe shpresëdhënëse të tilla si: “Mbill shpresë para grurit!”

Nga viti 1945 deri në vitin 1955, me shprese dhe besim gratë filluan të njiheshin si "Gratë e banesave të rrënuara".

Në vitin 1954, Gjermania fitoi kupën e botës në futboll, edhe pse gishtat e këmbë e të lojtarëve shiheshin me sy për shkak të këpucëve të grisura.

Vitet 1955 - 1965 ishin vite të ndërtimit të fabrikave dhe uzinave. Mungesa e burrave e detyroi vendin të marrë krahë pune nga vende të tjera, sidomos nga Turqia.

Nga viti 1965 deri në vitin 1975, filluan të shfaqen kapitalet dhe biznesmenët e parë të fuqishëm. Çdo biznesmen, mori hov.

Later, the two Germanys merged into one and the country became the largest economic power in Europe.

A great woman led a united Germany for 16 years and became the leader of the European Union.

The sole mission of the media and women women was to sow hope…

Lajmet e fundit nga