LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Fiks Fare/ "The neighbor builds in the museum area, the son-in-law who works in the Prefecture of Berat protects it"

2022-12-06 21:40:53, Denoncim CNA

Fiks Fare/ "The neighbor builds in the museum area, the son-in-law who

A family complained to the editorial office of Fiks Fare that their neighbor builds walls, car garages, metal gates in the museum area in Berat.

However, no institution intervenes, as the son-in-law of this family works in the prefecture. Meanwhile, the family members have also complained to the Police of Berat, but the police inspector tells them that "the son-in-law put pressure on us".

All constructions are in the vicinity of the Director of Monuments in Berat, but even this institution has not intervened as "we are still working on the project".

Në redaksinë e Fiks Fare u ankua një zonjë, e cila ka shtëpinë në zonën muzeale në Berat, në afërsi të Xhamisë dhe Teqesë, ngjitur me Drejtorinë e Zonave Muzeale të qytetit. Thotë se komshiu i tyre bën punime ngjitur me banesën e saj, duke vendosur hekura, duke bërë mure, apo duke bërë edhe garaxhe makinash, por askush nuk ndërhyn pasi ka dhëndrin, Redis Kusta, sekretar në Prefekturën e Beratit.

Fiks Fare/ "The neighbor builds in the museum area, the son-in-law who

Ka shkuar në IMT, në polici apo edhe te Drejtoria Muzeale, por askush nuk ndërhyn. Madje, Drejtoria Muzeale i thotë se ka të drejtë, por IMT as nuk vepron.

Madje, familja ka shkuar edhe në Bashkinë e Beratit, ku ka takuar drejtorin e IMT-së, por ky i fundit i ka nxjerrë nga zyra. Mes anëtarëve të familjes dhe drejtorit ka pasur edhe një sherr verbal, aq sa drejtori e ka quajtur qytetarin “drogaxhi, dil përjashta”.

Pas kësaj përgjigjeje, qytetarja shkon në Bashkinë e Beratit dhe takon pikërisht drejtorin e IMT-së. Ajo i kërkon informacion për ankesën, ndërsa ai i përgjigjet se “do ta sjellim me shkrim”. Qytetarët e pyesin nëse do të prishen apo jo ndërtimet, ndërsa ai u kthen përgjigje se “nuk e verifikojmë dot, inxhinierët janë në një drejtori tjetër dhe s’i komandon ai”.

Fiks Fare/ "The neighbor builds in the museum area, the son-in-law who

Më pas, qytetarja dhe djali i saj shkojnë në Policinë e Beratit dhe takon inspektorin e policisë së zonës. Inspektori i përgjigjet se “unë kam pasur shumë probleme me ata”, duke iu referuar Redi Kustës, Sekretarit të Prefekturës Berat. Madje, për këto arsye edhe s’ka vepruar.

Por, familja ka bërë kallëzim edhe në Prokurorinë e Beratit, por megjithëse kanë kaluar vite, kjo akuzë s’ka ndërmarrë asnjë veprim. Madje, në momentin që qytetarja dhe djali i saj shkojnë në këtë prokurori, askush nuk i pret, teksa u përgjigjen se “hajde të hënën”.

Fiks Fare/ "The neighbor builds in the museum area, the son-in-law who

Gazetarët e Fiks Fare interesohen edhe në Drejtorinë Muzeale të Beratit, teksa bisedojnë me një drejtor. Ai thotë se është e vërtetë se kanë lëshuar një shkresë se ndërtimet nuk duhen lejuar. Drejtori fillimisht nuk pranon të japë intervistë, ndërsa më pas kërkon që gazetarët të dalin nga ambientet e zyrave. Por, më pas kur ngrihet kamera, thotë se “ato ndërtime nuk lejohen në zonën muzeale”. Gazetarët e pyesin se drejtoria është shumë afër tyre, vetëm disa metra më larg.

The director answers that "they were built a long time ago and that we are making a project so that we can then tender the corresponding adjustments of this area". In the end, he asserts that the directorate only finds intervention in the facade, as for other actions the IMT or the police must intervene./ tch

Fiks Fare/ "The neighbor builds in the museum area, the son-in-law who

Fiks Fare/ "The neighbor builds in the museum area, the son-in-law who

Fiks Fare/ "The neighbor builds in the museum area, the son-in-law who

Lajmet e fundit nga