LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Abandoned by his mother at the age of 2/ Father's appeal: I want to take my son to the SOS village, I have no conditions to keep him

2022-12-02 21:09:52, Denoncim CNA

Abandoned by his mother at the age of 2/ Father's appeal: I want to take my

Selim Tartaraj, only 7 years old, lives in the village of Ramicë, about 50 km away from the city of Vlora. At the age of 2, Selim was abandoned by his mother because he had mental health problems, from that time the little one was taken care of by his grandmother, who is no longer alive today.

Babai dhe gjyshi i Selimit kanë kërkuar ndihmën e emisionit Fiks Fare sepse dëshira e tyre është ta dërgojnë të voglin në fshatin SOS për shkak të pamundësive ekonomike dhe kushteve të jetesës që kanë. Në intervistë për gazetarët e Fiks-it, një i afërm i familjes së 7-vjeçarit thotë se Selimi ka njohur si nënë vetëm gjyshen  e tij dhe se kur mbaron shkollën ai shkon tek varri i gjyshes së tij.

Babai i Selimit 7-vjeçar thotë se ka qenë i martuar 2 herë. Nga martesa e parë ka 3 fëmijë dhe pasi e shoqja ndërroi jetë fëmijët i  dërgoi në fshatin SOS, ku jetojnë atje prej 16 vitesh. Më pas u martua dhe nga martesa e dytë erdhën në jetë Selimi dhe motra e tij 5 vjeçare e cila  është dërguar që në ditën e tretë të lindjes në shtëpinë e fëmijës në qytetin e Vlorës. Selimin e rriti gjyshja e tij, pasi ajo ndërroi jetë në muajin gusht të vitit 2022 për të voglin kujdeset babai dhe gjyshi i tij. Babai tregon se jetojnë vetëm me pensionin që merr i moshuari, pasi në zonën ku ata jetojnë  është shumë e vështirë të punësohet në një punë të përhershme. Ai kërkon që 7-vjeçarin ta dërgojnë në shtëpinë e fëmijës “Fshatin SOS” pasi kushtet e jetesës për të do të jenë më të mira.

Orjeta Mishtaku drejtoresha e Shërbimit Social në bashkinë Selenicë tregon se institucioni i tyre  është në dijeni të historisë së Selimit dhe herë pas here janë përpjekur t’i qëndrojmë pranë me ushqime dhe me çdo gjë tjetër. Në lidhje me situatën e tij ajo tregon se janë në proces plotësimi dokumentacionesh.Gjithashtu ajo thotë se kanë bërë një kërkesë para shumë kohësh për ta dërguar në fshatin SOS, por  është refuzuar si pasojë se e gjithë qendra ishte në rikonstruksion. Dosja për momentin po punohet nga punonjësi i bashkisë  në zonën e Ramicës dhe sapo të jetë e plotësuar rasti do të kalojë në komision për zgjidhje.

The editors of the show Fiks Fare referred the case of the 7-year-old to the cabinet of the Ministry of Health and Social Protection. In response, this institution said that respectively the Department of Social Services of the Municipality of Selenica and the Regional Department of the State Social Service of Vlore have done the socio-economic assessment of the family. Also, the social services staff are assisting by preparing the necessary documentation if the head of the family is unable to do so. We inform you that the Ministry of Health and Social Protection is following the child's case as a priority, assessing his highest interest and we will soon guarantee the boy the best care and missing services./ tch

Lajmet e fundit nga